Τρύπα ασφαλείας που επέτρεπε σε έναν απομακρυσμένο χρήστη να κάνει jailbreak σε συσκευές iPhone και iPad και να τις θέτει υπό τον έλεγχό του, «φυτεύοντας» σε αυτές spyware και άλλα κακόβουλα προγράμματα, εντόπισαν οι τεχνικοί της Apple.

Το κενό αυτό οι τεχνικοί της αμερικανικής εταιρείας έσπευσαν να κλείσουν αμέσως προχωρώντας σε μια αναβαθμισμένη έκδοση ασφαλείας, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για τους χρήστες των συσκευών της Apple. Συγκεκριμένα, κάθε κάτοχος των συσκευών iPhone και iPad κάνοντας update σε iOS 9.3.5 αποτρέπει τους κινδύνους να του υποκλέψουν τις κλήσεις, τα μηνύματά του και άλλα χρήσιμα προσωπικά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα η Apple είχε διαθέσει στο κοινό το update σε iOS 9.3.4, το οποίο απέτρεπε την εκτέλεση ενός κακόβουλου κώδικα από μια εφαρμογή, ενώ τώρα η αμερικανική εταιρεία κλήθηκε να διαθέσει αμέσως το iOS 9.3.5 για να κλείσει άλλο ένα σοβαρό κενό ασφαλείας.

Αυτή τη φορά ο μηχανισμός της Apple κινητοποιήθηκε για να κλείσουν τρύπες ασφαλείας και κενά που μεταξύ άλλων επιτρέπουν την πρόσβαση και εξαγωγή δεδομένων από μηνύματα και κλήσεις, επισημαίνοντας ότι το update στο iOS 9.3.5 «είναι πολύ σημαντικό και δεν θα πρέπει να το αγνοήσει κανείς».