Στην τελική ευθεία για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δημόσιο μέσα στο φθινόπωρο, συνεχίζονται οι ανοιχτές εκδηλώσεις για το κοινό. Αυτό το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με τα προγράμματα ευεξίας κι αθλητισμού, το ξέφωτο του Πάρκου θα φιλοξενήσει τη σειρά συναυλιών Parklife. Πρόκειται για ένα διήμερο αφιέρωμα που εγκαινιάζεται τότε και θα παρουσιάσει ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, προσδοκώντας να ταξιδέψει τους θεατές του σ’ ένα ιδιαίτερο μουσικό περιβάλλον. Πρώτος στη σκηνή θα βγει το βράδυ του Σαββάτου ο Παύλος Παυλίδης (συνέντευξή του φιλοξενείται στα «Πρόσωπα» του Σαββάτου), έχοντας στο πλάι του την Katerine Duska. O Παύλος Παυλίδης παρέα με τον Ορέστη Μπενέκα στο πιάνο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά τραγούδια του που το κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να ακούσει στις συναυλίες του. Από την πλευρά της η Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής, θα παρασύρει το κοινό σε ίντι-ποπ, νέο-σολ και σολ-ποπ μονοπάτια.

Την Κυριακή, το μικρόφωνο θα πάρουν ο Vassilikos με τον Leon of Athens. Ο Vassilikos θα ανατρέξει στην περίοδο των Raining Pleasure και συνοδεία του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου στο πιάνο και το συνθεσάιζερ θα ερμηνεύσει και κάποιες από τις vintage διασκευές που κατά καιρούς έχει κάνει. Αντίθετα, ο Τιμολέων Βερέμης, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Leon of Athens, θα έρθει στο Πάρκο για να παρουσιάσει ένα πρώτο δείγμα από τα νέα του κομμάτια από τον φρέσκο δίσκο του που ετοιμάζει με παραγωγό τον Ντέιβιντ Κόστεν. Παράλληλα, με τη δύναμη που κουβαλάει από τις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις τις οποίες μόλις ολοκλήρωσε και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε από διεθνή Μέσα όπως η «Γκάρντιαν», οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» και το BBC, θα παίξει παλιότερα γνωστά του τραγούδια αλλά και διασκευές που ο ίδιος αγαπάει να κάνει.

Λίγο πιο μακριά από τη μουσική σκηνή θα στηθεί ο υπαίθριος θερινός κινηματογράφος του Ιδρύματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεματικά Σαββατοκύριακα» που δοκιμάζεται τώρα για πρώτη φορά. Αυτό το διήμερο, την τιμητική του έχει ο Αλφρεντ Χίτσκοκ, με τον Ηλία Φραγκούλη που έχει την επιμέλεια των κινηματογραφικών δράσεων να έχει προγραμματίσει την προβολή δύο ταινιών σκηνοθετημένων από τον θρύλο της μεγάλης οθόνης. Πρόκειται για τα έργα «Το χέρι που σκοτώνει» του 1943 (Σάββατο) και «Σαμποτέρ» του 1942 (Κυριακή). Τέλος, στην υποδοχή της αγοράς, τις ίδιες ημέρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, θα εκτίθεται και το ασημένιο κύπελλο που κέρδισε ο πρώτος μαραθωνιονίκης Σπύρος Λούης στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896. Το ιστορικό κειμήλιο αγοράστηκε από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε δημοπρασία του οίκου Christie’s και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Πάρκο θα πάρει τη μόνιμη θέση έκθεσης που προορίζεται γι’ αυτό.