Οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες εταιρειών τεχνολογίας ετοιμάζονται να καταλάβουν τις περισσότερες από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Αυτό δείχνει η αύξηση της προσωπικής περιουσίας των ιδρυτών της Facebook, της Amazon και της Google κατά 5,6 δισ. δολάρια μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Οι συνιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 2,7 δισ. δολάρια μετά την ανακοίνωση του διαφημιστικού κλάδου της εταιρείας ότι ο αριθμός των χρηστών της Google μεγαλώνει. Ο Τζεφ Μπέζος είδε την προσωπική του περιουσία να αυξάνεται κατά 1,4 δισ. δολάρια μετά τη δημοσιοποίηση θετικών αποτελεσμάτων από την Amazon. Η περιουσία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,5 δισ. δολάρια μετά την ανακοίνωση της Facebook ότι τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν καλύτερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές. Αυτό συμβαίνει λόγω της ανόδου των τιμών των μετοχών των εταιρειών αυτών, οι οποίες βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο των ιδρυτών και επικεφαλής τους.

Η περιουσία του Ζάκερμπεργκ έχει αυξηθεί φέτος κατά 7,9 δισ. δολάρια παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από όλους τους κροίσους που βρίσκονται στη σχετική λίστα του Bloomberg. Στις αρχές του 2015 ο Ζάκερμπεργκ βρισκόταν στη 13η θέση της λίστας και ο Μπέζος στην 20ή θέση. Πλέον ο Ζάκερμπεργκ βρίσκεται στην 7η θέση με προσωπική περιουσία που φτάνει τα 53,7 δισ. δολάρια. Ο Μπέζος βρίσκεται στην τρίτη θέση με προσωπική περιουσία που φτάνει τα 66,5 δισ. δολάρια. Η περιουσία του Μπέζος έκανε άλμα μέσα στο 2015 και το 2016, με αποτέλεσμα ο ιδρυτής της Amazon να έχει εκτοπίσει από την τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου τον μεγαλοεπενδυτή Ουόρεν Μπάφετ.

© Bloomberg News