31/5/2016

Συνεχή δέσμευση αποτελεί η στήριξη του Έλληνα φαρμακοποιού και του Ελληνικού φαρμακείου για την ELPEN, την πρωτοπόρο Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία, η οποία ήταν χορηγός στο 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με θέμα «Ανοίγουμε τους Ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείο», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 28 & 29 Μαΐου, στην Κομοτηνή.

Η ELPENσυμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι «Η συμβολή όλων των κρίκων της υγειονομικής αλυσίδας στη φαρμακευτική περίθαλψη: φαρμακοποιών, γιατρών, φαρμακοβιομηχανίας, ΕΟΠΥΥ» με ομιλητές τους κυρίους Σωτήρη Μπερσίμη, Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, Απόστολο Βαλτά, Φαρμακοποιό, Α’ Αντιπρόεδρο ΠΦΣ, Δημήτρη Χατζή, Καρδιολόγο, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, member of EAPCI, Χουσεΐν Ογλού Γουλδέν, Φαρμακοποιό, ταμία Φ.Σ. Ροδόπης και Βασίλη Πενταφράγκα, υπεύθυνο Εταιρικών Υποθέσεων ELPEN, εντεταλμένο Σύμβουλο ΠΕΦ.

Ο στόχος του 1ου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν στη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο και η κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους, στόχος ο οποίος αντικατοπτρίζει πλήρως τη δέσμευση της ELPEN για ένα βιώσιμο φαρμακείο. Σε μια εποχή που ο φαρμακευτικός κλάδος πλήττεται καθοριστικά από τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον, τα βασικά θέματα του Συνεδρίου κινήθηκαν γύρω από την ενίσχυση της επιστημονικής υπόστασης και του ρόλου του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στο Συνέδριο παρευρέθησαν αλλά και παρακολούθησαν τις εργασίες του περισσότεροι από 200 φαρμακοποιοί. Το Συνέδριο απευθυνόταν σε φαρμακοποιούς τόσο από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου όσο και από όλα τα μέρη της χώρας.

Το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι & οι ΣΥ.ΦΑ.  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, υπό την αιγίδα των Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ΙΔΕΕΑΦ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από