30/5/2016

Στο Mediterraneo Hospital πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και για πρώτη φορά στην πατρίδα μας η εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή. Η επέμβαση έγινε σε υπερήλικα ασθενή που είχε υποβληθεί προ 13 ετών σε τριπλό bypass, από την ίδια καρδιοχειρουργική ομάδα.

Τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο ασθενής από άλλα όργανα, όπως πνεύμονες, περιφερικά αγγείακ.ά, συνεκτιμώντας την ηλικία του και την προηγούμενη επιτυχή επέμβαση καρδιάς, έκαναν την νέα ανοικτή καρδιοχειρουργική επέμβαση για αντικατάσταση της στενεμένης αορτικής βαλβίδας, σχεδόν απαγορευτική. Επίσης, η εμφύτευση διακαθετηριακήςβαλβίδας από άλλο σημείο του σώματος του (μηριαία αρτηρία, υποκλείδιο αρτηρία), που τα τελευταία χρόνια αποτελεί εναλλακτική λύση για κάποιους ασθενείς, δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί στον συγκεκριμένο ασθενή.

Η επιτυχής επέμβαση έγινε στην υβριδική αίθουσα του Mediterraneo Hospital (συνδυασμός χειρουργείου και αίθουσαςεπεμβατικής καρδιολογίας με ακτινολογικό εξοπλισμό), από την ομάδα καρδιάς με επικεφαλής τον Διευθυντή καρδιοχειρουργό,Ματθαίο Παναγιώτου και τον Διευθυντή επεμβατικής καρδιολογίας, Αθανάσιο Μαγγίνα.

Με την επιτυχή εφαρμογή της μεθόδου αυτής, που συμπληρώνει την αυξανόμενη εμπειρία του στον τομέα των διακαθετηριακών αορτικών βαλβίδων, το Mediterraneo Hospital ανήκει πλέον σε διεθνές επίπεδο στην ομάδα νοσοκομείων που προσφέρονται όλες οι πιθανές λύσεις, χειρουργικές και επεμβατικές, για την στένωση αορτικής βαλβίδας, την πολύ συχνή πάθηση, ιδιαίτερα της τρίτης ηλικίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από