18/5/2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Μαΐου 2016, στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο:

·Συμμετείχαν 26 Καθηγητές από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές και 8 διακεκριμένοι επιστήμονες στον χώρο της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής

·Έλαβαν χώρα 3 στρογγυλά τραπέζια

-Γαστρεντερολογία (Θέματα που «καίνε»)

-H Πνευμονολογία σήμερα (Νεότερα δεδομένα)

-Ισχαιμική καρδιοπάθεια (Σύγχρονα δεδομένα)

·Πραγματοποιήθηκαν 16 ομιλίες ιατρικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος, που αφορούσαν:

-Παθήσεις όπως το μελάνωμα, την επιληψία, τις καρδιακές αρρυθμίες, την υπερτροφία του προστάτη, την καρδιοτοξικότητα

-Τα νεότερα δεδομένα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

-Τα νεότερα συστήματα χορήγησης φαρμάκων

-Τη φυτοθεραπευτική αντιμετώπιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος

-Τις αλληλεπιδράσεις φυτοθεραπευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής & συμβατικών φαρμάκων

-Την πολιτική φαρμάκου

-Την Κοσμητική Χειρουργική

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου, το Σάββατο 14 Μαΐου στις 11:30, γιορτάστηκαν τα 90 χρόνια του ΑΠΘ και τα 60 χρόνια του Τμήματος Φαρμακευτικής Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιήθηκε και ομιλία της κυρίας Ευαγγελίας Βαρέλλα με θέμα «Η Φαρμακευτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα του Χθες».

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, καλωσόρισε τους συνέδρους και επισήμανε ότι το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής αποτελεί έναν θεσμό στον χώρο των συνεδρίων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και με επιστημονικά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του φαρμακοποιού.

Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων στον χώρο της Ιατρικής, του Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ohio State University, κ. Χαρίσιου Μπουντούλα, και του Ομότιμου Καθηγητή Πνευμονολογίας, κ. Δημήτριου Γκιουλέκα.

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής τελούσε υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από