Στην απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στους ανηλίκους προχώρησε η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την αυξανόμενη δημοτικότητά τους μεταξύ των εφήβων.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ εντός 90 ημερών και προβλέπει αντίστοιχες απαγορεύσεις σε όλα τα προϊόντα καπνού (πούρα, καπνός για πίπα ή ναργιλέ) που έως τώρα εξαιρούνταν από τους περιορισμούς που έχει θεσπίσει για τα κλασικά και τα στριφτά τσιγάρα.

Σύμφωνα με την απόφασή της, οι εταιρείες των e-τσιγάρων θα πρέπει να υποβάλλουν τα προϊόντα τους στις υπηρεσίες της για ρυθμιστικό έλεγχο, να καταρτίσουν λίστα με τα συστατικά τους και να τοποθετήσουν προειδοποιήσεις για την υγεία στις συσκευασίες και στις διαφημίσεις τους.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η αμερικανίδα υπουργός Υγείας Σύλβια Μπέργουελ, εξακολουθούν να μην υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα και να αποφύγουν τις βλάβες του τσιγάρου.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι έφηβοι τα αγοράζουν με ανησυχητικούς ρυθμούς, γεγονός που απαιτεί την λήψη μέτρων για την προστασία τους.

«Η νικοτίνη δεν ανήκει στα χέρια των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.