Δύο μήνες ακόμα, μέχρι τις 30 Απριλίου 2016, θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη εντός του 2015 να υποβάλουν τα σχετικά συμπληρωματικά δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για να συμπληρώσουν τον φάκελο που έχουν υποβάλει στο Ειρηνοδικείο. Και αυτό διότι ακόμα τα τραπεζικά ιδρύματα αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις σχετικές αιτήσεις που δέχθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία δίνεται επίσης παράταση ενός μήνα (έως και τις 15 Μαρτίου) στην αναστολή της πώλησης των στεγαστικών, καταναλωτικών και δανείων των μικρομεσαίων σε εταιρείες διαχείρισης, που έληγε στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Πρόκειται για όλα τα ενυπόθηκα δάνεια πρώτης κατοικίας, στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και από δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε στην παράταση καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.