Να απαγορευθεί στις μουσουλμάνες επισκέπτριες της Γερμανίας να φορούν μπούρκα και νικάμπ, εισηγείται η υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Ιλζε Αιγκνερ, ζητώντας να ψηφιστεί άμεσα σχετικός νόμος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας.

«Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας να κρυβόμαστε – και αντίκειται στην άποψή μας για την ισότητα της γυναίκας», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt η κυρία Αιγκνερ, η οποία θεωρείται εκ των επικρατέστερων διαδόχων του Χορστ Ζεεχόφερ για την ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), και επισήμανε ότι, όταν η ίδια επισκέφθηκε το Ιράν, φόρεσε μαντίλα.

«Το ίδιο περιμένω και από τις γυναίκες του αραβικού κόσμου, να εγκαταλείψουν την πλήρη κάλυψη του προσώπου τους», τόνισε η βαυαρή υπουργός. Η εφημερίδα σημειώνει πάντως ότι ούτε η Ανγκελα Μέρκελ και η Μάργκαρετ Θάτσερ είχαν επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία χωρίς να καλύψουν το κεφάλι τους.

Στην ίδια συνέντευξη, η κυρία Αιγκνερ καλεί τους μουσουλμανικούς συνδέσμους της Γερμανίας να τοποθετηθούν ισχυρότερα απέναντι στον φανατικό ισλαμισμό.

«Δεν μπορεί να υπάρχει θρησκεία η οποία να δικαιολογεί τον θάνατο ανθρώπων άλλου θρησκεύματος. Περιμένω από τους μουσουλμάνους που ζουν εδώ ξεκάθαρες κουβέντες», δηλώνει.

Αναφερόμενη στο ό,τι στην Γερμανία ισχύει αυστηρός διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, διευκρινίζει: «Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η χριστιανική εικόνα για τον άνθρωπο βρίσκεται στην βάση των πράξεών μας. Ερχεται όμως σε αντίθεση με το να υπερτερούν οι θρησκευτικές εντολές του κράτους δικαίου».