«Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συναίνεση σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη γιατί δεν είναι συναίνεση, είναι συνενοχή», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Mega ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να συμπράξει με ανθρώπους οι οποίοι έχουν βαθιές ιδεοληψίες, ανικανότητα και το αποδεικνύουν καθημερινά, και όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας» αλλά και στα εθνικά θέματα

Υποστήριξε ότι είναι «πολύ πιο επικίνδυνο να παραμένει μια τέτοια κυβέρνηση από το να πάμε σε εκλογές και να απαλλαγεί η χώρα από αυτή την κυβέρνηση».

Αφησε, ωστόσο, «παράθυρο» για συμμετοχή σε μια εθνική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και κάποιους από τους υπουργούς, όπως ο Ν. Φίλης και ο Ν. Παρασκευόπουλος.

«Αν μιλάμε για αλλαγή του προσώπου του πρωθυπουργού, δηλαδή να φύγει ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί να επιλεγούν από όλους τους υπόλοιπους που ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια τέτοια εθνική κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε, πάντως, ότι δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση τώρα, καθώς η κυβέρνηση εκλέχθηκε πριν από ενάμιση μήνα και έχει 153 βουλευτές.

«Αισθάνεται ο κ. Τσίπρας ότι κινδυνεύει από κάτι;» διερωτήθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κυβερνήσει, όπως μπορεί να κυβερνήσει και με όποιες συνεργασίες μπορεί να προκαλέσει από την παρούσα Βουλή εφόσον έχει τη δύναμη να το κάνει».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεδομένου ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι έχουν πάρει θέση κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «πριν από τις εκλογές έταζε θέση αντιπροέδρου στον κ. Τσίπρα».

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Μεϊμαράκη «έχει επιλέξει να απαιτήσει την ψήφο των Νεοδημοκρατών και όχι να την διεκδικήσει. Δεν έχει βγει να μιλήσει για κανένα θέμα».

Ο κ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε ότι εγγυάται προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος διάσπασης στη ΝΔ, ενώ για τη συμμετοχή στις αυριανές εκλογές είπε ότι «θα εκπλαγούν πολλοί, καθώς η συμμετοχή θα είναι μαζική».