Στη Βουλή προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος εισήχθη το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου αρχίζει στις 15:00 την Τετάρτη, σε κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, ενώ πρόκειται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, στην αίθουσα της Ολομέλειας πρόκειται να συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το πρωί της Πέμπτης, με στόχο να έχει ψηφιστεί έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, καθώς την Παρασκευή θα συνεδριάσει το EuroWorking Group που πρόκειται να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2+10 δισ. ευρώ. Η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί από το Eurogroup και το ΔΣ του ESM τη Δευτέρα.

Για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενημερώνεται το πρωί της Τετάρτης από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.