Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτουν ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.

Το συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Stade de France.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, ότι είναι αρκετά πιθανό και δεύτερος δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι να εισήλθε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Την ίδια εκδοχή υποστηρίζουν και γαλλικά ΜΜΕ, αναφέροντας ότι το δεύτερο πρόσωπο είχε καταγραφεί στη Λέρο, τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές επιμένουν ότι έχει γίνει ταυτοποίηση μόνο για ένα άτομο. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα οι γαλλικές αρχές έχουν στείλει σήμα για να ερευνηθούν συνολικά πέντε πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι ίσως είναι πλαστό το διαβατήριο που βρέθηκε κοντά στη σορό του καμικάζι, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο, εκδοχή που δεν συμμερίζονται οι κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο βελγικός τηλεοπτικός σταθμός RTBF επικαλούμενος εισαγγελικές πηγές, δύο από τους τρομοκράτες που έλαβαν μέρος στις επιθέσεις της Παρασκευής προέρχονται από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν πολλαπλές επιχειρήσεις στην πόλη των Βρυξελλών, προβαίνοντας σε τουλάχιστον επτά συλλήψεις.