Το καλοκαίρι του 2013 ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ένα όραμα. Κάλεσε στο κότερό του (τη «Βέρα») τρεις ανθρώπους προκειμένου να το μοιραστεί μαζί τους. Ηταν αυτοί με τους οποίους σκόπευε να χαράξει την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, οι «τρεις σωματοφύλακες» και θεματοφύλακες στη νέα προσπάθεια, την επανεκκίνηση από την ερασιτεχνική κατηγορία. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άρχισε να δραστηριοποιείται ως τεχνικός διευθυντής, ο Ακης Ζήκος ανέλαβε την οργάνωση των ακαδημιών της ομάδας και ο Τραϊανός Δέλλας παρέμεινε στο πόστο του πρώτου προπονητή, καθώς ήταν εκείνος που βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση και στα δύο τελευταία ματς της Ενωσης στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2012-13. Οταν δηλαδή συντελέστηκαν αρχικώς ο αγωνιστικός υποβιβασμός της ομάδας και ακολούθως η απόφαση για το restart από τη Γ’ Εθνική.

Σε εκείνη την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, ο Μελισσανίδης τους είχε πει μεταξύ άλλων ότι «θα χτίσουμε μια ομάδα με νέες ιδέες και μοντέρνο τρόπο λειτουργίας». Δεν είχε αναφερθεί στην κουβέντα όμως ο ρόλος που θα είχε σε αυτή την επόμενη ημέρα ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς και πόσο καταλυτικός έμελλε να είναι σε καίριες αποφάσεις που θα έπρεπε να ληφθούν.

Εξαρχής άπαντες προσπάθησαν να συνεργαστούν αρμονικά, να αποκτήσουν κοινή γλώσσα, να ταυτιστούν στις βασικές αρχές που θα έπρεπε να επικρατούν και να ακολουθούνται προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μεγαλόπνοο σχέδιο της αναγέννησης. Στην πορεία όμως άρχισαν να εμφανίζονται αγκάθια…

Ο πρώτος που ενοχλήθηκε από τα τσιμπήματά τους ήταν ο Λυμπερόπουλος. Ουδέποτε ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση με τον Μπάγεβιτς, όμως σε πολλά πράγματα που μεταξύ τους διημείφθησαν διαπιστωνόταν η απόσταση της ημέρας με τη νύχτα. Ο Λύμπε ολοκλήρωσε και τον σχεδιασμό της ομάδας που θα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ακολούθως, τον Ιούνιο του 2014, υπέβαλε την παραίτησή του, ασχέτως με το ότι το διαζύγιο παρουσιάστηκε ως συναινετικό.

Δεκατέσσερις μήνες αργότερα, συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο, ήταν η σειρά του Ακη Ζήκου να υποβάλει την παραίτησή του λόγω τήρησης διαφορετικής φιλοσοφίας στην οργάνωση και τη λειτουργία των ακαδημιών της ομάδας εν συγκρίσει με όλα όσα αρχικώς είχε στο μυαλό του να εφαρμόσει.

Τελευταίος κλείνει την πόρτα σηματοδοτώντας την οριστική διάλυση της παρέας ο Τραϊανός Δέλλας. Ηταν και ο μοναδικός εκ των τριών που έκανε θόρυβο με την αποχώρησή του μιλώντας ανοιχτά για εξαναγκασμό στο να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς θίχτηκαν οι αξίες του. Πάντως ο Κολοσσός πλήρωσε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τον Μελισσανίδη και όχι από τον Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε λειτουργήσει ως ασπίδα σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις που ετέθη θέμα αντικατάστασής του.