Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, μετά το πλήρες άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ήταν άκαρπη με τους φαρμακοποιούς να αντιδρούν με το μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Ειδικότερα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κωνσταντίνος Λουράντος, προτάσσει ως εναλλακτική λύση το γερμανικό μοντέλο βάση του οποίου το 51% της ιδιοκτησίας παραμένει σε πτυχιούχο φαρμακοποιό και το υπόλοιπο 49% σε φυσικό πρόσωπο.

Το αίτημα του ωστόσο, φαίνεται να έπεσε στο κενό, με τον κ. Λουράντο να επιμένει σε κινητοποιήσεις διαρκείας, απόφαση που θα ληφθεί στην γενική συνέλευση του κλάδου το ερχόμενο Σάββατο.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη, μετά από την σημερινή συνάντηση με τους θεσμούς. Ειδικότερα ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία θα επιτρέπεται η ίδρυση φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς, υπό την προϋπόθεση ότι μέτοχος θα είναι και φαρμακοποιός.