Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος στην Α1 Γυναικών ανοίγει το Σάββατο με τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την αναμέτρηση της Λάρισας ανάμεσα στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό και τον Ολυμπιακό.

Βάσει της μεταγραφικής δραστηριότητας των ομάδων, οι πρωταθλήτριες «ερυθρόλευκες» είναι και πάλι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η πειραϊκή ομάδα επέλεξε αυτή τη φορά έναν Σέρβο προπονητή για τον πάγκο της, με την ελπίδα ότι ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα την ανεβάσει επίπεδο για να έχει καλή πορεία και στην Ευρώπη.

Από εκεί και ύστερα, Παναθηναϊκός, Πανναξιακός και ΑΕΚ διατηρήθηκαν επίσης σε καλό επίπεδο, ενισχύθηκαν και θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στις «ερυθρόλευκες», ενώ θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν κάποια από αυτές τις ομάδες βρεθεί εκτός τετράδας.

Αν συμβεί αυτό, το συγκρότημα που θα μπορούσε να μπει «σφήνα» είναι ο ΑΟ Θήρας, που έχει επενδύσει και φέτος, ενώ στα ευχάριστα της σεζόν είναι οπωσδήποτε η επιστροφή του Άρη στην Α1.

Τη μάχη για παραμονή αναμένεται να δώσουν οι «νεοφώτιστοι» Πορφύρας, που αντικατέστησε τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου στην κατηγορία, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός και Αίας Ευόσμου, ενώ άγνωστη προς το παρόν παραμένει η φετινή δυναμική των Μαρκόπουλου, Ρεθύμνου και Ηλιούπολης.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10

15:00 Παναθηναϊκός-Πορφύρας

15:00 ΟΠΕΡ-Αίας Ευόσμου

16:00 Πανναξιακός-Μαρκόπουλο

19:00 ΑΕΚ-Ηλιούπολη

19:00 Άρης-ΑΟ Θήρας

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10

17:00 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός-Ολυμπιακός