Για να μπορέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το κόμμα του να επιστρέψουν δυναμικά στο προσκήνιο είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιήσουν το όπλο του δρόμου. Ετσι και αλλιώς άλλον τρόπο δεν έχουν. Για αυτόν τον λόγο, η Λαϊκή Ενότητα έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα τα οποία αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Είναι δεδομένο πως οι λαφαζάνηδες διαφωνούν με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο –άλλωστε για αυτόν τον λόγο αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή για αυτή την επιθετική τακτική. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν το ΚΚΕ να μονοπωλεί τον κινηματικό χώρο.

…το ΚΚΕ που έχει πάρει κεφάλι

Ο Περισσός ήδη έχει πάρει το πλεονέκτημα στους δρόμους, αφού τις τελευταίες ημέρες σωματεία και φορείς στους οποίους κυριαρχούν οι κόκκινοι συνδικαλιστές έχουν προβεί σε σειρά κινητοποιήσεων.

Μάλιστα χθες, μία μέρα πριν από την κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει για σήμερα ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και προκειμένου να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τα επαναστατικά τους αντανακλαστικά, προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή κίνηση.

Κατέλαβαν το υπουργείο Εργασίας, καλύπτοντας την πρόσοψή του με ένα τεράστιο πανό. Οπως μαθαίνω, το επόμενο διάστημα οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν αυτόν τον άτυπο επαναστατικό διαγωνισμό. Την πρώτη μάχη, αυτή της κάλπης, την κέρδισε ο Περισσός. Ποιος θα κερδίσει την μάχη του πεζοδρομίου; Μένει να το δούμε στην πράξη.