Σε διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών για το ενδεχόμενο παράτασης κατά ένα έτος της προθεσμίας παραγραφής των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει προαναγγείλει παράταση της προθεσμίας κατά ένα έτος, ώστε καμία μεγάλη υπόθεση να μην παραγραφεί, όπως είπε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στις 31 Δεκεμβρίου και να υπάρξει παράταση κατά ένα έτος.

Σύμφωνα με τον Αλεξιάδη, οι δανειστές δεν έχουν δώσει ακόμα απάντηση σχετικά με τη σκοπιμότητα κατάθεσης μιας τέτοιας διάταξης νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε χρόνια μετά την πρώτη παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το υπουργείο Οικονομικών, τα αποτελέσματα ελέγχων και εισπράξεων είναι απογοητευτικά. Σε σύνολο 2.062 προσώπων τα οποία αποτυπώνονται στη λίστα, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί μόνο για 136 και τα έσοδα είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ.

Ο Αλεξιάδης έχει διαβεβαιώσει ότι το 2016 θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος για όλες τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, αλλά επί του παρόντος δεν έχει καν μεταφερθεί από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης απορρόφησης των αρμοδιοτήτων τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου του ΣΔΟΕ από τη Γραμματεία Εσόδων.