Με το βραβείο «Airport Chief Executive of the Year 2015» τιμήθηκε από τους ειδικούς του κλάδου, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, (ΔΑΑ), Γιάννης Παράσχης.

Πρόκειται για την κορυφαία διεθνή διάκριση του Ελληνα μάνατζερ, η οποία ανακοινώθηκε, χτες, στο πλαίσιο του 2015 CAPA Aviation Awards for Excellence, στο Ελσίνκι.
Ο κ. Παράσχης, βραβεύθηκε για την προσωπική «σφραγίδα» του στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και τη διαχρονική συμβολή του στο χώρο των αερομεταφορών και στη διαδρομή των διεθνών αεροδρομίων.
Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που στο ετήσιο συνέδριο του διεθνούς φορέα ανάλυσης και κλαδικής πληροφόρησης των παγκόσμιων αερομεταφορών «CAPA Centre for Aviation», βραβεύεται εκπρόσωπος του χώρου των αεροδρομίων, με τη διάκριση «CAPA Airport Chief Executive of the Year».
Η βράβευση του Έλληνα CEO θεωρείται από τα στελέχη των αερομεταφορών, ως «ουσιαστική αναγνώριση από τον κλάδο για την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του αεροδρομίου της Αθήνας σε μια μακρόχρονη συγκυρία ανατροπών και δυσχερειών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο».
Με αφορμή τη βράβευσή του, ο κ. Παράσχης δήλωσε: «Η αναγνώριση αυτή από τον κορυφαίο φορέα πληροφόρησης και ανάλυσης των αερομεταφορών, είναι ιδιαίτερα τιμητική.

Αποδεικνύει ότι, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, μια εταιρεία με τη σωστή διακυβέρνηση και τη δέσμευση μιας ικανής και προσηλωμένης ομάδας ανθρώπων, μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση να αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό η δουλειά μας και να ξεχωρίζει το αεροδρόμιο της Αθήνας ως πρότυπο και υπόδειγμα για την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και πρωτοποριακών πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Σημειώνεται, ότι αρμόδια επιτροπή του «CAPA Centre for Aviation», «βαθμολόγησε» μεταξύ άλλων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις καινοτόμες προσεγγίσεις που κάνουν το αεροδρόμιο της Αθήνας να ξεχωρίζει στο διεθνή χώρο διαχρονικά.

Κυρίως στάθηκε σε στοιχεία όπως είναι η διαρκής καινοτομία στον τομέα της αεροδρομιακής τεχνολογίας, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, η συνεχής αύξηση της παραγωγικότητας, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η αποδοτική προσπάθεια του ΔΑΑ να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στις εγκαταστάσεις του.