Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2015 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑκαι του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τοπικούς φορείς ενώ η φαρμακευτική εταιρεία Tevaυποστήριξε και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την εκδήλωση.

Σκοπός της μεγάλης γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία της ένταξής τους στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη.Την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων ΑΛΜΑ και ΣΑμΣκΠ, κ.κ. Κ. Γιαννακοπούλου και Β. Μαράκα, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.κ. Δ. Χατζηδάκης και Γ. Φωστηρόπουλος οι οποίοι παρέδωσαν τη σημαία της εκδήλωσης στον κ. Μανούσο Μανουσάκη, Πρόεδρο του «Νομικού προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης» μεταφέροντας την εκδήλωση την επόμενη χρονιά στη Σπάρτη. Στη συνέχεια βραβεύθηκε η κ. Ιωάννα Καρώνη Corporate & Public Affairs Manager της εταιρείας Teva Ηellas για την αρωγή της εταιρείας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη διαφορετικότητα.

Η δράση, μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Αίγινα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Φάληρο, έχοντας κεντρικό πρωταγωνιστή τα παιδιά. Μαθητές από τα σχολεία του Φαλήρου, φιλοτέχνησαν χάρτινα φαναράκια τα οποία φώτισαν το Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης. Η βραδιά περιελάμβανε μουσικοχορευτικά δρώμενα από την ομάδα παραδοσιακών χορών του συλλόγου «ΑΛΜΑ» και θεατρικό έργο των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης. Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε καλλιτεχνικές δραστηριότητες από τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου, ενώ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού δίδαξε σε όλους την τέχνη της ανακύκλωσης. Ακολούθησαν happeningsμε μπαλονοκατασκευές, Face painting και χορός zumba. Στη συνέχεια ακολούθησαν δράσεις του Συλλόγου ΠΑΙ.Δ.Υ. και του Συλλόγου Σ.Κ.Ε.Π. όπου μέσα από βιωματική δραστηριότητα αναδείχθηκαν οι δυσκολίες μετακίνησης με αναπηρικό αμαξίδιο στις ελληνικές πόλεις. Το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε με συναυλία των Radiomix στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η τελευταία ημέρα του «ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο» ξεκίνησε με αγώνα δρόμου στον οποίο πρωτοστάτησε ο Δήμαρχος του Π. Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης.

Όπως δήλωσε η κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate & Public Affairs Manager της Teva Hellas, η οποία βραβεύθηκε για τη συνεχή υποστήριξη της εταιρείας στην εκδήλωση όλα αυτά τα χρόνια: «Το μέλλον του τόπου βρίσκεται στα χέρια των νέων ανθρώπων. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, είναι να εμφυσήσουμε στα παιδιά τόσο την αποδοχή όσο και το σεβασμό της αναπηρίας και κάθε μορφής διαφορετικότητας. Η TEVA θα συνεχίσει τη στήριξη της προσπάθειας αυτής ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2016, στην όμορφη Σπάρτη».

TEVA:Μια εταιρεία εστιασμένη στον ασθενή, σήμερα και στο μέλλον

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. ((NYSE): TEVA) είναι μια κορυφαία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, η οποία παρέχει υψηλής ποιότητας λύσεις υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή, σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα. Με έδρα το Ισραήλ, η TEVA δραστηριοποιείται σε 60 χώρες και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γενοσήμων στον κόσμο. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 μόρια και παράγει ένα ευρύ φάσμα γενοσήμων φαρμάκων σχεδόν για κάθε θεραπευτική κατηγορία. Στα πρωτότυπα φάρμακα η TEVA κατέχει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο σε καινοτόμες θεραπείες για διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, της Αντιμετώπισης του Πόνου, της Ογκολογίας, της Υγείας της Γυναίκας καθώς και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων για το Αναπνευστικό Σύστημα. Η TEVA αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο γενοσήμων, όσο και πρωτοτύπων φαρμάκων μέσα από ένα ενοποιημένο Παγκόσμιο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, ώστε να δημιουργεί νέους τρόπους αντιμετώπισης των ανικανοποίητων αναγκών των ασθενών, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης φαρμάκων με συσκευές, υπηρεσίες και τεχνολογίες.

TEVA HELLAS

Στην Ελλάδα, η TEVA HELLAS, δραστηριοποιείται από το 2008, πάντα στην υπηρεσία του Έλληνα ασθενή, των λειτουργών υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, διαθέτοντας καινοτόμα, γενόσημα και βιο-ομοειδή φαρμακευτικά σκευάσματα. Πριν από αυτό, και για περισσότερα από 10 χρόνια συνεργάστηκε στενά με τις μεγαλύτερες Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων, προμηθεύοντας αυτές με Δραστικές Ουσίες Φαρμάκων (APIs), καθώς και με έτοιμα φάρμακα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από