Φορώντας το ευρωπαϊκό κοστούμι, με το οποίο έκλεψε την παράσταση στο Emirates Stadium, ο Ολυμπιακός απέδρασε ατσαλάκωτος και από την Τούμπα επικρατώντας (2-0) του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ισως στην πιο πολιτισμένη ατμόσφαιρα των τελευταίων ετών όπου δίχως υπερβολή, έπειτα και από τo διάγγελμα του Ιβάν Σαββίδη κατά της βίας, νικητής αναδείχθηκε το ποδόσφαιρο και όχι οι ανεγκέφαλοι, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν επίδειξη ισχύος. Πέτυχαν δύο γκολ στα πρώτα 36 λεπτά (Ιντέγε 27′, Μιλιβόγεβιτς 36′) και αφού διαχειρίστηκαν με εξαιρετική νηφαλιότητα τον υπόλοιπο χρόνο σημείωσαν το «έξι στα έξι» στο πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για τον 43ο τίτλο της ιστορίας τους.

Η χθεσινή ήταν η όγδοη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα, όπου οι Πειραιώτες μετρούν επτά ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες στις τελευταίες 18 αναμετρήσεις από το 2000 και εντεύθεν, ενώ η τελευταία επικράτηση είχε σημειωθεί με πανομοιότυπο τρόπο χάρη σε δύο γρήγορα γκολ (Αμπντούν 5′, Μιραλάς 18′) στις 5 Φεβρουαρίου 2012 υπό την καθοδήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Συνολικά, ο απολογισμός των δύο ομάδων όταν ο ΠΑΟΚ είναι γηπεδούχος είναι 29-14 υπέρ του Δικεφάλου και 15 ισοπαλίες σε 58 ματς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δικέφαλος υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα (10 β.) και απέσπασε μόλις έναν βαθμό σε δύο «sold out» με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό.

Μετά το ρεσιτάλ τακτικής απέναντι στην Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα έκανε τρεις αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του σε σχέση με το νικηφόρο 3-2 στο Λονδίνο (Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ αντί Σαλίνο, Καμπιάσο, Πάρντο), ενώ με την είσοδο του Εστεμπάν Καμπιάσο αντί του δημιουργού και των δύο γκολ Κώστα Φορτούνη στο 64′ και τη χρησιμοποίηση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς ένα βήμα μπροστά από τους στόπερ, κλείδωσε χωρίς ιδιαίτερο άγχος τη σπουδαία νίκη, που κρίθηκε ως δικαιότατη από τη φίλαθλη κοινή γνώμη.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης (28′ Κίτσιου / 74′ Ζάιρο), Πέλκας (46′ Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85′ Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64′ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68′ Φινμπόγκασον).

n Αλλο ρεπορτάζ στη σελίδα 20