Αθήνα,1 Οκτωβρίου 2015 – H Novartis Oncology συμμετείχε για έβδομη συνεχή χρονιά ως χορηγός στον αγώνα Greece Race for the Cure®, ο οποίος διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η Novartis έχει συμβάλει σημαντικά στην θεραπευτική αντιμετώπιση αλλά και την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, οι οποίες αποτελούν έμπνευση και κίνητρο για τις ενέργειές της. Πιστή στη δέσμευση της να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών, η Novartis Oncology βρέθηκε και αυτή τη χρονιά δίπλα στις γυναίκες που έχουν νοσήσει ως «Survivors’ sponsor» χορηγώντας το καθιερωμένο Pink Cocktail, καθώς και τη συμμετοχή των survivors στο Greece Race for the Cure®.

Κατά τη διάρκεια του Pink Cocktail που έλαβε χώρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 140 survivors, η Αννούσα Μελά, γνωστή blogger και style expert, παρουσίασε ένα διαδραστικό σεμινάριο μόδας, στο οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό οι παρευρισκόμενες κυρίες στήνοντας ένα αυθόρμητο fashion show.Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μέρος του προγράμματος «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» που παρέχει δωρεάν στη γυναίκα ασθενή μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων τα οποία θα της προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία για να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να μπορέσει να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της.

Την Κυριακή στο Ζάππειο, η Novartis Oncology διένειμε ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των γυναικών στα δωρεάν βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνει, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ανάγκη προσέγγιση τηςγυναίκας ασθενή με ολιστικό τρόπο.

Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους.Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, απότις 17:30-20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30.Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί.Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.