Για προσπάθεια της κυβέρνησης να μην επωμιστούν την αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω του 23% του ΦΠΑ, όσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά και προμηθεύονται με τις σχετικές κάρτες μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης στον ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να δοθεί κίνητρο να χρησιμοποιούνται οι αστικές συγκοινωνίες των μέσων μαζικής μεταφοράς από περισσότερους πολίτες.

Για τους ανέργους είπε ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας από τον ΟΑΕΔ και της ταυτότητάς τους.

Υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καταβάλλει προσπάθειες ώστε να γίνει μια μελέτη αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών με άλλη δομή και με τάχιστη προώθηση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επίσης, σημείωσε ότι δόθηκε 20 μέρες παράταση σε όσους δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ ωστόσο έκανε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν καθώς δεν θα μπορέσει να υπάρξει και νέα παράταση.

Διευκρίνισε ότι η παράταση ήταν δύσκολη παρά τη βούληση της κυβέρνησης καθώς οι ημερομηνίες για τα ΚΤΕΟ ανήκουν στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα, κατόπιν όμως συνεννόησης έγινε εφικτή η χορήγηση της 20ήμερης παράτασης.