30/9/2015

Ένα σκεύασμα σταθερού συνδυασμού ταμσουλοσίνης OCAS 0,4 mg και σολιφενασίνης 6 mg κυκλοφορεί πλέον και στην Ελληνική αγορά. Η άδεια κυκλοφορίας που εγκρίθηκε για το σκεύασμα είναι για τη θεραπεία των μέτριων ως σοβαρών συμπτωμάτων αποθήκευσης (επιτακτικότητα, συχνουρία) και ούρησης σχετιζόμενα με καλοήθη υπερπλασία προστάτη (Benign Prostatic Hyperplasia, BPH) στους άνδρες που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε μονοθεραπεία.

Στην Ελλάδα το προϊόν συμπεριλαμβάνεται πλέον στη θετική λίστα και αποζημιώνεται από τους ασφαλιστικούς φορείς, αποτελώντας ένα σημαντικό όπλο στο φαρμακευτικό οπλοστάσιο των ουρολόγων για την αντιμετώπιση των ασθενών με ενοχλητικά συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (LUTS). Ο σταθερός συνδυασμός ταμσουλοσίνης OCAS 0,4 mg και σολιφενασίνης 6 mg είναι επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο ελεγχόμενης αποδέσμευσηςκαι χορηγείται μια φορά την ημέρα. Κάθε δισκίο περιέχει 6 mg σολιφενασίνης και 0,4 mg του ανταγωνιστή άλφα1-αδρενεργικών υποδοχέων (α1-αποκλειστή) ταμσουλοσίνη (στο από του στόματος ελεγχόμενο σύστημα απορρόφησης (OCAS™)) (TOCAS).

Δεδομένα από τις Κλινικές Μελέτες Φάσης III έδειξαν ότι ο σταθερός συνδυασμόςπαρείχε στατιστικά σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την ταμσουλοσίνη OCAS, όσον αφορά παραμέτρους αποθήκευσης και ποιότητας ζωής σε άνδρες ηλικίας 45 ετών και άνω με μέτρια ως σοβαρά συμπτώματα αποθήκευσης και ούρησης. Επιπροσθέτως, ο σταθερός συνδυασμός παρουσίασε στατιστικά σημαντικές βελτιώσεις έναντι του εικονικού φαρμάκου σε όλα τα βασικά καταληκτικά σημεία.

Στη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, τα ανεπιθύμητα συμβάντα που παρατηρήθηκαν πιο συχνά μετον σταθερό συνδυασμό ήταν η ξηροστομία και η δυσκοιλιότητα και αυτά ήταν κατά κύριο λόγο ήπιας μορφής.

Σχετικά με τα LUTS / BPH

Τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (LUTS) που σχετίζονται με καλοήθη υπερπλασία προστάτη (BPH) είναι συχνά στους άνδρες και μπορεί να περιλαμβάνουν συμπτώματα αποθήκευσης (συχνουρία, επιτακτικότητα, νυκτουρία) ή/και ούρησης (π.χ. δυσκολία έναρξης, διακοπτόμενη ούρηση).

Σε μελέτη με 14.139 άνδρες ηλικίας 40 ετών και άνω, το 71% ανέφερε τουλάχιστον ένα σύμπτωμα από το κατώτερο ουροποιητικό (LUTS). Το 49% των ανδρών με LUTS ανέφερε συμπτώματα τόσο αποθήκευσης, όσο και ούρησης. Οι α-αποκλειστές είναι επί του παρόντος η θεραπεία πρώτης γραμμής για τα συμπτώματα ούρησης σε άνδρες με LUTS/BPH, αλλά συχνά δεν ανακουφίζουν επαρκώς τα συμπτώματα αποθήκευσης. Τα συμπτώματα αποθήκευσης είναι τα πιο ενοχλητικά για τους ασθενείς και μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής.

Σχετικά με την Astellas

Την 1η Απριλίου 2005 η Yamanouchi συγχωνεύτηκε με μια άλλη Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία, τη Fujisawa και δημιουργήθηκε η Astellas, μια παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μέσω της προσφοράς καινοτόμων και αξιόπιστων φαρμακευτικών προϊόντων.

Η Astellas σε παγκόσμιο επίπεδο έχει περίπου 17.000 εργαζόμενους. Το 2005 η συγχώνευση ενδυνάμωσε τη θέση της Astellas στην Ευρωπαϊκή αγορά, διευκολύνοντας τη λειτουργία της εταιρείας σε μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή εντός της ηπείρου και η εταιρεία σήμερα έχει ανεξάρτητα γραφεία σε περισσότερες από 21 χώρες, ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Η Astellas είναι μια φαρμακευτική εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω της προσφοράς καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Astellas Pharma Europe, παρακαλείσθε να επισκεφτείτε το http://www.astellas.eu.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από