Το δίλημμα που τίθεται σε αυτές τις εκλογές είναι ή ευρώ ή Δημοκρατία επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή “βάλλεται” και “καταλύεται” η Δημοκρατία στη χώρα μας.

Το σχέδιο Β

Ερωτηθείσα για τον εάν υπήρχε σχέδιο Β από την κυβέρνηση, η πρόεδρος της Βουλής και υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να γίνουν έρευνες για εναλλακτικές λύσεις, αλλά δεν έγινε η κατάλληλη επεξεργασία ώστε αυτές οι εναλλακτικές να συγκροτήσουν ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί. “Του αποδίδω ευθύνη που δεν έκανε σχέδιο”, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας πως του αποδίδει ευθύνη και για το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε την προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής Δημοσίου Χρέους, σημειώνοντας πως η ίδια από την πλευρά της, δεν περιορίζει τις εναλλακτικές λύσεις στην αλλαγή του νομίσματος.

“Από τη στιγμή που υφίσταται η χώρα μία εχθροπραξία, έναν οικονομικό πόλεμο θα πρέπει να συγκροτήσει τα εργαλεία για να αμυνθεί”, πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό ότι “κάποιοι λυσσομανούν για να μην είναι έτοιμα” αυτά τα εργαλεία.

Οι εκλογές

Αναφερόμενη στις εκλογές, τόνισε πως αυτές έγιναν “για να εκκαθαριστούν οι βουλευτές που είπαν όχι στο δημοψήφισμα, αυτοί που αποτελούν εμπόδιο για τα μνημόνια” και υπογράμμισε το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ “επιχαίρει για τις εκλογές” και ότι αυτές γίνονται σε συμφωνία με τους δανειστές. Ομολογήθηκε ότι ζητούσε ο κ. Τσίπρας να γίνουν οι εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου ώστε να μην υπάρχει στη Βουλή αντιμνημονιακός λόγος, δήλωσε και πρόσθεσε ότι “το σύστημα έχει ως μόνο πρόγραμμα την υλοποίηση του μνημονίου, έχει περάσει τον Ρουβίκωνα”, σημειώνοντας πως στην επόμενη Βουλή μόνο η Λαϊκή Ενότητα θα αποτελεί ανάχωμα.

Στα Brussels Group πήγαιναν οι γραμμετείς του Τσίπρα

Εξαπολύοντας επίθεση προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι αυτός διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, “και δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού να διαλύει το κόμμα του για να ικανοποιήσει τους δανειστές”, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πήγε στη διαπραγμάτευση “χωρίς τα όπλα της, χωρίς το όπλο του δημοψηφίσματος”. Υπογράμμισε πως η ίδια δεν γνωρίζει τι συνέβη και άλλαξε τόσο πολύ ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η ίδια τον έχει προσκαλέσει σε δημόσια συζήτηση για να υπάρξουν απαντήσεις.

Τον κατηγόρησε επίσης, ότι δεν σύστησε ποτέ νομικό επιτελείο υποστήριξης της διαπραγμάτευσης και αποκάλυψε ότι στα Brussels Group πήγαιναν οι γραμματείς του κ. Τσίπρα. “Γι’ αυτά πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Ήμουν εκείνη που υπερασπίστηκε τον κ. Τσίπρα όσο κανένας άλλος. Δυστυχώς η εξέλιξη των πραγμάτων έδειξε ένα άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα γιατί εμφανίστηκε έτοιμος να εκκαθαρίσει όποιον μιλούσε για μία εναλλακτική”, κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.