Αύξηση του ορίου αγορών των Νοσοκομείων και του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους, ζητά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, με αίτημα που κατέθεσε προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στο αίτημά του, ο κ. Δημόπουλος υπογραμμίζει τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης από 2,2 δισ. ευρώ το 2011, σε 1,5 δισ. ευρώ το 2015, που οδήγησε σε προβλήματα εφοδιασμού τις υγειονομικές μονάδες.

Ο υπουργός αναφέρει ότι «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, ζητείται η έγκριση της επαναφοράς του ορίου εφοδιασμού των υγειονομικών μονάδων στο ύψος του 2013, δηλαδή στα 1,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους», ενώ για την εξασφάλιση του εφοδιασμού των Νοσοκομείων για τον προσεχή Οκτώβριο, απαιτείται να εγκριθεί άμεσα η αύξηση του ορίου αγορών με το ποσό των 150 εκ. ευρώ.

Επισημαίνει ότι ήδη από το 2014, οι συνεχείς μειώσεις των προϋπολογισμών για τον εφοδιασμό των Νοσοκομείων και των ΠΕΔΥ είχαν ως συνέπεια να παρουσιαστούν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων της χώρας.

Το πρόβλημα διογκώθηκε ακόμη περισσότερο κατά το τρέχον έτος, μετά την περαιτέρω μείωση κατά 100 εκ. ευρώ, που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να προμηθεύονται φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και να επιστρέφουν στα Νοσοκομεία για την εκτέλεση της φαρμακευτικής αγωγής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από