Με ήττα ξεκίνησε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση έχασε στις λεπτομέρειες 8-7 από την Αυστραλία και πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσει την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το επόμενο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας είναι την Τρίτη στις 09:30 π.μ., με αντίπαλο την Ολλανδία.

Η εθνική ουσιαστικά «χάρισε» τη νίκη στην Αυστραλία, αφού ένα λάθος της Ρουμπέση έδωσε την ευκαιρία στη Ζαγκάμε να βγει μόνη της στην κόντρα και να πετύχει το νικητήριο γκολ, 59΄΄ πριν τη λήξη. Στην επόμενη επίθεσή της η ελληνική ομάδα κέρδισε δύο αποβολές, αλλά δεν κατάφερε να βρει ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις και η απέλπιδα προσπάθεια της Ρουμπέση στην εκπνοή σταμάτησε στα μπλοκ.

Οι διεθνείς κέρδισαν αποβολή στις δύο πρώτες επιθέσεις και αξιοποίησαν τη μία εξ αυτών, με την Τσουκαλά να ανοίγει το σκορ, όμως στη συνέχεια δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στην πολύ πιεστική και δυνατή άμυνα της Αυστραλίας. Κάποιες καθυστερημένες επιστροφές της ελληνικής ομάδας επέτρεψαν στις «στίνγκερς» να προηγηθούν 3-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, όμως η Ασημάκη κέρδισε δύο πέναλτι μέσα σε 42 δευτερόλεπτα και η Τσουκαλά τα αξιοποίησε, φέρνοντας το ματς στα ίσια (3-3).

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, αφήνοντας κάποια περιφερειακά σουτ που όμως, είτε σταματούσαν στην Κούβδου είτε πήγαιναν στα δοκάρια. Με γκολ της Ρουμπέση η εθνική προηγήθηκε 4-3 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ξέφυγε με διαφορά δύο τερμάτων στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, με την Ελευθερία Πλευρίτου να αξιοποιεί ακόμη ένα πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη.

Η Αυστραλία «απάντησε» γρήγορα με δύο γκολ στην παίκτρια παραπάνω και ισοφάρισε, για να οδηγηθεί το ματς σε ένα συναρπαστικό φινάλε. Στο 2΄19΄΄ πριν τη λήξη, με το σκορ στο 7-6, η Ασημάκη κέρδισε κι άλλο πέναλτι, η Τσουκαλά νικήθηκε από την Γιανίτσας, αλλά στην εξέλιξη της φάσης η ίδια παίκτρια με μακρινό σουτ πήρε το… αίμα της πίσω και ισοφάρισε.

Η εθνική «έβγαλε» την επόμενη άμυνα, αλλά το τραγικό λάθος της Ρουμπέση και το γκολ της Ζαγκάμε έκριναν την έκβαση του αγώνα. Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πήρε τα δύο τελευταία σουτ, σε μία προσπάθεια να εξιλεωθεί για το λάθος της, αλλά το πρώτο έδιωξε σε κόρνερ η Γιανίτσας και το δεύτερο σταμάτησε στα μπλοκ.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-1, 3-2

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Τσουκαλά (π.π.), 1-1 Μπίντσγουερθ (κόντρα), 2-1 Μπάκλινγκ (π.π.), 3-1 Ζαγκάμε (π.π.), 3-2 Τσουκαλά (πεν.), 3-3 Τσουκαλά (πεν.), 3-4 Ρουμπέση (περιφέρεια), 3-5 Ελευθ. Πλευρίτου (πεν.), 4-5 Σάουθερν (π.π.), 5-5 Γουέμπστερ (π.π.), 6-5 ΜακΓκι (περιφέρεια), 6-6 Ασημάκη (π.π.), 7-6 Αραντσίνι (περιφέρεια), 7-7 Τσουκαλά (περιφέρεια), 8-7 Ζαγκάμε (κόντρα)

Η Αυστραλία είχε 4/7 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια και δύο στην κόντρα. Η ελληνική ομάδα είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω, 3/4 πέναλτι και δύο γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Μπάκλινγκ, 2΄19΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Καπούτι (Ιταλία), Ναούμοφ (Ρωσία)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέγκορι ΜακΦάντεν): Γιανίτσας, Μπίντσγουερθ 1, Μπάκλινγκ 1, Λίνκολν-Σμιθ, Γκόφερς, Νοξ, Γουέμπστερ 1, ΜακΓκι 1, Αραντσίνι 1, Σάουθερν 1, Χάλιγκαν, Ζαγκάμε 2, Γουέικφιλντ

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Στ. Χαραλαμπίδη, Κότσια, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Ι. Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλερίτου 1, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου