Με ενστάσεις εκ μέρους της υπεράσπισης, αλλά και με αιτήματα της πολιτικής αγωγής θα συνεχιστεί στις 9 Ιουλίου 2015 η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την μαγνητοσκόπηση της δίκης και την ραδιοτηλεοπτικής της κάλυψη, την ηχογράφηση των πρακτικών και την αυθημερόν απομαγνητοφώνηση τους, την ύπαρξη τεχνικών μέσων προκειμένου να προβάλλονται τα βίντεο και οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ενώ έθεσε εκ νέου θέμα μεταφοράς της δίκης.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση έθεσε το θέμα της Συνθήκης του Παλέρμου, το οποίο θα αναπτύξει στην επόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία όπως υποστηρίζει για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να έχει προκύψει η επιδίωξη οικονομικού οφέλους.

Αυτήν την άποψη είχε εκφράσει ο εισηγητής της υπόθεσης στο Συμβούλιο Εφετών, Νίκος Σαλάτας.

Νωρίτερα, την αντίδραση της οικογένειας Φύσσα προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την παράσταση της πολιτικής αγωγής σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής η οποία βαρύνεται με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

«Απάντηση ζητάμε ποιος είναι ο αρχηγός» φώναξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα προς το δικαστήριο «Ποιος είναι ο αρχηγός, ποιος έδωσε την εντολή» συμπλήρωσαν ο πατέρας και οι φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού «Βγαίνει λάδι η ηγεσία. Βγαίνει λάδι ο Κασιδιάρης; «Διαμαρτυρήθηκαν. Πως θα βγείτε στην κοινωνία. Αν εσείς δεν τους δικάζετε τότε ποιος….».

Οι συνήγοροι επανέλαβαν στις δευτερολογίες τους πως δεν δικαιολογείται παράσταση πολιτικής αγωγής και για να στηρίξουν το επιχείρημα τουςεπικαλέστηκαν σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας χαρακτήρισε τη δίωξη σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών «πολιτική και μεθοδευμένη».

Όπως υπογράμμισε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρέλειψαν «καταχρηστικά» να αναφερθούν στην μειοψηφία που σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα και στον εισηγητή Ν. Σαλάτα ο οποίος είχε την άποψη πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς οικονομικό όφελος. .