Ο Ολυμπιακός αναζητεί τον αντι-Περέιρα, ωστόσο η διοίκηση της ΠΑΕ προχωράει στην ενίσχυση του ρόστερ για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής ομάδας. Αυτός είναι ο στόχος, όπως έχει τονίσει ο ερυθρόλευκος πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης.

Προηγήθηκαν οι μεταγραφές από την ελληνική αγορά των Μαρτίνες, Χαλκιαδάκη, Λόρια, Τζανδάρη, Κατσικά, Τζορτζ, Μπεν και τελευταία ολοκληρώθηκε η απόκτηση του επιθετικού Γιάννη Γιαννιώτα από τη Φορτούνα Ντύσελντορφ.

Οσον αφορά τις νέες αφίξεις στους νταμπλούχους, ο χρόνος θα δείξει ποιοι ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στον Πειραιά και θα καθιερωθούν στην ενδεκάδα και πόσοι θα παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού. Το σίγουρο είναι ότι τη θερινή μεταγραφική περίοδο, οι μεταγραφές και οι δανεικοί που θα επιστρέψουν στου Ρέντη θα πλησιάσουν τον αριθμό 20, όπως είχε γίνει τη σεζόν 2014-2015.

Στους νεοαποκτηθέντες φαίνεται ότι θα είναι και δύο παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων του Ολυμπιακού. Πολύς ντόρος έγινε με το αστέρι της Εστουντιάντες, Γκουίντο Καρίγιο, όμως ο 24χρονος στράικερ όπως τόνισε ο ατζέντης του προτιμάει την Ισπανία ή την Ιταλία.

Από την άλλη θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ δεν πρόκειται να κόψει τον δρόμο για μεταγραφή σε βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου. Θα χρειαστεί λοιπόν να χτιστεί εκ νέου το αγωνιστικό οικοδόμημα του Ολυμπιακού. Θα προλάβει την προετοιμασία ο νέος προπονητής για να αποφασίσει με δικαιοσύνη για την τύχη όλων των ποδοσφαιριστών;