Εως το τέλος του αιώνα ο κόσμος θα πρέπει να έχει πετύχει τον μηδενισμό των ρύπων από ορυκτά καύσιμα, με στόχο να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, όπως ζήτησαν η Γερμανία και η Γαλλία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Μπάρμπαρα Χέντρικς ζήτησε την επιτάχυνση των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου αυτού, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λορέν Φαμπιούς ανακοίνωσε ότι συμφωνεί πλήρως.

«Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμο στόχο και ένα ξεκάθαρο σήμα για το προς τα πού πηγαίνουμε» είπε η Χέντρικς από το Βερολίνο πριν από την έναρξη διήμερου συνεδρίου για το περιβάλλον. Οι κυβερνήσεις εντείνουν τις προσπάθειες να υπάρξει μέχρι τα τέλη του έτους συμφωνία από 190 χώρες για τη λήψη μέτρων τα οποία θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των εκπομπών ρύπων. Ο Φαμπιούς θα προεδρεύσει των συνομιλιών αυτών που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η σχετική σύνοδος έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Παρίσι τον Δεκέμβριο. Ο ΟΗΕ ζητά από φτωχές και πλούσιες χώρες να έχουν υποβάλει έως τότε προτάσεις για το πώς μπορούν να μειωθούν οι ρύποι.

© Bloomberg News