Για «φοροληστεία» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, έπειτα από τη γνωστοποίηση των μέτρων που σχεδιάζονται προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, έχουν γίνει πράσινο φως στην αντιλαϊκή πολιτική», υπογραμμίζεται στο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Η νέα φοροκαταιγίδα», όπως περιγράφουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα, «και ιδιαίτερα η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης για τα λαϊκά νοικοκυριά». Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει μόνο στα φορολογικά μέτρα, αλλά, τελικά, θα εφαρμόσει μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η προαναγγελθείσα συμφωνία αποτελεί για το ΚΚΕ μια σαφή απόδειξη δικαίωσης της κριτικής που ασκεί από την έναρξη του βίου της παρούσας κυβέρνησης, περί συνέχισης μνημονιακών πολιτικών και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως ακόμη μια ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση αντιμετωπίζουν και την απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Ν. Σοφιανός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ, μιλώντας στο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, τόνισε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γι’ αυτό τον σκοπό, αποτελούσε αξίωση της τρόικας «και θα έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα».