Νέο Μέλμπεργκ αναζητεί ο Ολυμπιακός και προσπαθεί να κάνει το μεγάλο κόλπο με την απόκτηση καταξιωμένου στόπερ. Εξετάζονται οι περιπτώσεις των Νεμάνια Βίντιτς της Ιντερ και του Λουίς Νέτο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο Σιλβάνο Μαρτίνα, ατζέντης του Βίντιτς, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Ερυθρολεύκων για τον σέρβο διεθνή κεντρικό αμυντικό, όμως υποστήριξε ότι επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο. Ο Βίντιτς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ιντερ και σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του ιταλικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού θεωρείται ο Πορτογάλος Λουίς Νέτο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα του Βίτορ Περέιρα. Ακόμη στους Ερυθρόλευκους έχει προταθεί ο έμπειρος γάλλος κεντρικός αμυντικός της Μίλαν Φιλίπ Μεξές.

Για τις πτέρυγες ο Ολυμπιακός γλυκοκοιτάζει τον 23χρονο Γκανέζο Κρίστιαν Ατσού της Τσέλσι που αγωνίστηκε δανεικός στην Εβερτον.

Στο μεταξύ, τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό συνεχίζονται για το φλερτ Ολυμπιακού – Ρομπίνιο. Οι Ερυθρόλευκοι από πέρυσι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του βραζιλιάνου σταρ, ο οποίος ανήκει στη Μίλαν και αγωνίστηκε δανεικός στη Σάντος. Πάντως ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του.

Ο Γεωργιανός Γκεόργκι Λόρια (αγωνιζόταν στον ΟΦΗ) θα πάρει τη θέση του Ούγγρου Μπάλας Μέγερι και θα είναι το Νο 2 στη θέση του γκολκίπερ μετά τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τον επιθετικό της Βέροιας Μοχάμεντ Μπεν, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους ύστερα από 5-6 μήνες. Ετσι οι πρωταθλητές ενδέχεται να αλλάξουν γραμμή πλεύσης και να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη γραμμή κρούσης.