Σε συναγερμό είναι τα στρατόπεδα της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν ενόψει του αυριανού πρώτου ημιτελικού για το Τσάμπιονς Λιγκ στο Καμπ Νου.

Η ομάδα της Καταλωνίας επιστρατεύει και τον Λιονέλ Μέσι στη συνέντευξη Τύπου, για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είναι έτοιμο και το κορεό με το οποίο στέλνουν το μήνυμα «Είμαστε έτοιμοι» και εμφανίζουν τις χρονολογίες που κατέκτησε η Μπαρτσελόνα το Τσάμπιονς Λιγκ (1992, 2006, 2009, 2011), τις δύο τελευταίες με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα, αντίπαλο στο αυριανό παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή όμως ο Γκουαρντιόλα ετοιμάζει τα δικά του πλάνα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει στο Καμπ Νου. Κατ’ αρχάς ποιος θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Μέσι: όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο 22χρονος αριστερός οπισθοφύλακας Χουάν Μπερνάτ, ο οποίος μετακόμισε το καλοκαίρι στο Μόναχο από τη Βαλένθια και έχει βρεθεί δύο φορές στο παρελθόν αντίπαλός του. «Πώς μπορείς να αμυνθείς με αντίπαλο τον Μέσι; Είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Πρακτικά δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Ομως δεν είναι μόνο ο Μέσι η Μπαρτσελόνα», σημείωσε ο Μπερνάτ, ο οποίος αναμένεται να έχει βοήθειες από Λαμ και Μπόατενγκ.

Παράλληλα, ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν, Μεχντί Μπενάτια, υποστήριξε ότι σέβεται μεν την επιθετική τριάδα της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν θα τους φοβηθεί. «Τους σέβομαι, αλλά αυτό δεν θα φανεί στα 90 λεπτά στο γήπεδο. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ Μέσι και Νεϊμάρ, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Εχω όμως αντιμετωπίσει τον Σουάρες στο Γιουρόπα Λιγκ, όταν ακόμα αγωνιζόμουν στην Ουντινέζε» είπε ο Μπενάτια.

Πάντως, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μπάγερν, Πέπε Ρέινα, υποστήριξε για τον ουρουγουανό επιθετικό: «Είναι γεννημένος νικητής. Εχουμε μιλήσει αρκετές φορές για αυτόν, αλλά δεν είναι ο μόνος που μας απασχολεί».

Στο μεταξύ, ο πρώην αρχηγός της Μπάγερν, Στέφαν Εφενμπεργκ, άσκησε κριτική στην εμμονή του Γκουαρντιόλα για την κατοχή της μπάλας. «Η Μπάγερν έχει κατοχή 65%-70% και θέλει να παίζει επιθετικά. Κάτι που δεν πήγε καλά στους περυσινούς ημιτελικούς» είπε ο Εφενμπεργκ.

Το ευχάριστο για τον Γκουαρντιόλα είναι ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προπονήθηκε φορώντας την ειδική προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο και ενδέχεται να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι.

Παρελθόν

Το 7-0 πονάει

Το 2013 η Μπάγερν είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό με συνολικό σκορ 7-0. Ο Μάνουελ Νόιερ, όμως, έσπευσε να προειδοποιήσει: «Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.Θέλουμε δύο σπουδαίεςεμφανίσεις για να προκριθούμε στον τελικό» είπε.