Οσα έξτρα έσοδα προσδοκά να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από την αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% ακριβώς τόσα καλείται να πληρώσει ένας και μόνο φορολογούμενος ο οποίος πιάστηκε στα δίχτυα του ΚΕΦΟΜΕΠ. Κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για διευθύνοντα σύμβουλο τεχνικής εταιρείας ο οποίος κατηγορείται για απόκρυψη εισοδήματος 40 εκατ. ευρώ και καλείται να πληρώσει τώρα φόρους και πρόστιμα άνω των 20 εκατ. ευρώ. Ηδη έχουν δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος έδειξε ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος κατέθετε στον τραπεζικό του λογαριασμό, με συνδικαιούχους συγγενικά του πρόσωπα, αδήλωτα έσοδα της επιχείρησης την οποία διευθύνει.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί μετά το άνοιγμα «μίλησαν» και έδειξαν κατάθεση μετρητών 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005 τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα, ενώ δεν αποτυπώνονταν και στους ισολογισμούς της επιχείρησης.