Ο πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS) δρ Απόστολος Γαϊτάνης απαντά ότι μπορείτε να κάνετε τις θεραπείες σύσφιγξης κυρίως στα μάγουλα και στον λαιμό, αποφεύγοντας καλύτερα τα σημεία όπου έχουν γίνει οι εγχύσεις του υαλουρονικού οξέος.

Αυτό συνιστάται γιατί οι ραδιοσυχνότητες βοηθούν με την υψηλή θερμοκρασία στη γρηγορότερη διάσπαση του υαλουρονικού οξέος. Γενικά, μπορεί να γίνουν την ίδια ημέρα οι εγχύσεις μπότοξ και υαλουρονικού οξέος. Δεν πρέπει να γίνονται όμως ταυτόχρονα με θεραπεία με ραδιοσυχνότητες ή με λέιζερ ή με τοποθέτηση νημάτων για την ανόρθωση του προσώπου.

Αυτές τις θεραπείες μπορεί κανείς να τις κάνει ύστερα από μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες. Το καλύτερο είναι, πάντως, να συνεννοείσθε εξαρχής με τον γιατρό σας για το τι χρειάζεται το δέρμα σας ώστε να γίνονται οι θεραπείες με τη σωστή σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να γίνουν πρώτα οι θεραπείες σύσφιγξης με ραδιοσυχνότητες και αργότερα οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος και μπότοξ.