Δύο άτομα συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Ζάκυνθο, ως οι δράστες πυροβολισμών το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της Μπόχαλης.

Πρόκειται για δύο 23χρονους, Αλβανό και Ελληνα, οι οποίοι, όπως προέκυψε, είχαν προκαθορισμένη συνάντηση με δύο Ελληνες, 31 και 29 ετών, για την επίλυση προσωπικών διαφορών τους.

Στη διάρκειά της, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 23χρονος Αλβανός πυροβόλησε με πιστόλι εννέα φορές, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Ελληνες, χωρίς να τους τραυματίσει.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, στο λιμάνι, καθώς επιχειρούσαν να διαφύγουν μέσω της πορθμειακής γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 23χρονου μικροποσότητα χασίς και το πιστόλι με δύο γεμιστήρες που χρησιμοποίησε, το οποίο είχε αφαιρέσει κατά τη διάρρηξη ιδιωτικού αυτοκινήτου αστυνομικού, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, μαζί με άλλα υπηρεσιακά και προσωπικά αντικείμενα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Επιπλέον προέκυψε ότι οι δύο 23χρονοι, κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας διέπραξαν άλλες οκτώ διαρρήξεις οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου, από τα οποία αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.

Σε έρευνα στο σπίτι του 23χρονου Αλβανού βρέθηκαν τα υπόλοιπα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο του αστυνομικού, μικροποσότητα χασίς και πλήθος κλοπιμαίων από τις διαρρήξεις των υπολοίπων αυτοκινήτων, κρυμμένα σε ειδική κρύπτη, ενώ στην κατοχή του 23χρονου Ελληνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.320 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία σε βάρος του 55χρονου αστυνομικού από το αυτοκίνητο του οποίου αφαιρέθηκε ο υπηρεσιακός οπλισμός, με την κατηγορία της παραβίασης των όρων ασφαλούς φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΖακύνθου, κατηγορούμενοικατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοχρησία, διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.