«Ποια καλή εμφάνιση; Εχουμε ήδη ξεχάσει τη νίκη στη Βαρκελώνη. Και να ξέρετε σε αυτόν τον τομέα η δουλειά μου τώρα είναι πολύ πιο εύκολη».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε το απόγευμα της Δευτέρας στο ΣΕΦ, στην τελευταία προπόνηση πριν τον «τελικό» Νο 3 με την Μπαρτσελόνα (Τριτη 20.00), ότι θεωρεί εαυτόν τυχερό και το εξήγησε:

«Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς πως οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πως πρέπει να είναι για να παίξουν τέτοια σειρά αγώνα. Είναι σημαντικό ότι θα κατευθύνουν και τους υπόλοιπους για να ετοιμαστούν πνευματικά για το επόμενο παιχνίδι καθώς οι περισσότεροι έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις και έχουν κατακτήσει και Ευρωλίγκες, συνεπώς είναι οι καλύτεροι διαχειριστές».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παραδέχτηκε επίσης ότι: «Αυτός ο αγώνας είναι ανεξάρτητος από τους προηγούμενους και τον βλέπουμε ως τελικό και θα κάνουμε το παν για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που θα υπάρχουν στοιχεία τακτικής. Κάποιες μικρές αλλαγές. Περιμένουμε αλλαγές από την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιδράσει μετά το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για έναν τελικό. Περιμένουμε τον κόσμο και ελπίζω και με την πίεση που θα ασκήσουν στον αντίπαλο να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την υπεροπλία των Καταλανών στους ψηλούς, υπενθύμισε: «Έξτρα τρόπος για να πάρουμε τα ριμπάουντ δεν υπάρχει. Με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα υπερτερεί σε ύψη πρέπει να κάνουμε μποξ άουτ για να απαγορεύσουμε στους αντιπάλους να πάνε στο ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγάλη μάχη και σε αυτό τον τομέα».

Τέλος πρόσθεσε ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα: «Η οποία όταν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να μας δώσει και πλεονέκτημα στην επίθεση όπως ακριβώς έγινε την Παρασκευή στο δεύτερο παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Ακόμα καλύτερη άμυνα»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε το δύσκολο ρόλο να επιτηρεί τον La Bomba, Χουάν Κάρλος Ναβάρο αλλά στο δεύτερο παιχνίδι ουσιαστικά τον απενεργοποίησε και μάλιστα τον εκνεύρισε σε σημείο που δέχτηκε τεχνική ποινή και ο Πασκουάλ τον απέσυρε για να τον ηρεμήσει.

Ο 25χρονος γκάρντ του Ολυμπιακού (που έκλεισε την περασμένη Πέμπτη στη Βαρκελώνη τα 25 του χρόνια) ξεκαθάρισε όμως το απόγευμα της Δευτέρας στο ΣΕΦ, ότι:

«Τώρα θα χρειαστούμε ακόμα καλύτερη άμυνα αφού πρόκειται για ένα σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα θα θέλει να αντιδράσει, ενώ είναι μια ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι όπως και στο δεύτερο ματς, ξεκινώντας τα πάντα από την άμυνα η οποία θέλουμε να είναι ακόμη καλύτερη.

Όμως, σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η καρδιά και το πόσο θες τη νίκη. Η τακτική είναι περίπου το 20% γιατί περισσότερο μετράει το πόσο θες το παιχνίδι» τόνισε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που στάθηκε ιδιαίτερα και στην παρουσία του κόσμου:

«Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας. Ο κόσμος, όπως συνηθίζει να κάνει, θα δώσει βροντερό “παρών”. Θα είναι ο έκτος παίκτης μας και θα μας δώσει ρυθμό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο και πιστεύω να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη.

Είναι μία δύσκολη σειρά, η οποία μπορεί να φτάσει και στους πέντε αγώνες. Όμως, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και είναι τελικός. Έτσι και το ματς της Τρίτης είναι τελικός. Ερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη και είναι πιο δύσκολο να παρουσιαστείς προσγειωμένος μετά από κάτι τέτοιο. Κάναμε ένα σημαντικό διπλό, έχουμε το πλεονέκτημα στην έδρα μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει» κατέληξε ο έμπειρος γκάρντ, την ίδια ώρα που λίγο πιο δίπλα του στο ΣΕΦ, ο Μπράιαν Ντάνστον επέμενε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα !

«Θέλω να πιστεύω πως ακόμη δεν έχουμε κάνει το καλύτερό μας παιχνίδι. Στο δεύτερο ματς παίξαμε καλύτερα, βελτιώσαμε πολλά πράγματα, αλλά μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει πάνω-κάτω να κάνουμε ένα παιχνίδι ανάλογο με το τελευταίο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή και να τους επιτεθούμε, όπως ακριβώς στο δεύτερο παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι πιο επιθετικοί και σε άμυνα και σε επίθεση. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στην πιεστική μας άμυνα και θα είναι πολύ δύσκολο. Το καλό είναι ότι θα μας δώσουν ώθηση οι φίλαθλοι μας που θα γεμίσουν τις εξέδρες» τόνισε ο Αμερικάνος.