Ο κλινικός διαιτολόγος, υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο, Χάρης Δημοσθενόπουλος απαντά ότι τα ζυμαρικά σπαγκέτι (όχι οι χυλοπίτες) εάν δεν έχουν προσθήκη ζωικού λίπους δεν αυξάνουν τα λιπίδια τύπου χοληστερόλης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης, τα φιστίκια Αιγίνης και γενικά οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα και κυρίως τα καρύδια, έχουν συσχετισθεί περισσότερο με τη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων παρά με την αύξησή τους.