Αθήνα, 16 Απριλίου 2015

Τέρμα στους οδοντιάτρους – μαϊμού, βάζει το νέο σύστημα χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικοτήτων που επεξεργάζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Η νέα αυτή διαδικασία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΟ κ. Αθανάσιο Κατσίκη , «διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την πιστοποίηση των επισήμως καταρτισμένων οδοντιάτρων και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο καταξιωμένο επιστημονικό οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας »

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αυτών από την πολιτεία στην ΕΟΟ είχε ψηφισθεί στο νόμο 4025/ 2011 και είχε ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης η 1η Iανουαρίου 2015 Δόθηκε όμως παράταση μέχρι την 1η Μαΐου και επίκειταιη έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει την μηχανογραφική υποστήριξη της διαδικασίας και προχωρά σε ενημέρωση όλων των συλλόγων της χώρας , προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της .

«Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να επισπεύσουμε την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης , αλλά και να του εκθέσουμε τα χρονίζοντα αιτήματα του κλάδου,χωρίςωστόσο να μας έχει απαντήσει» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΟΟκ. Αθανάσιος Κατσίκης. Και καταλήγει « Η οδοντιατρική είναι η κατ΄ εξοχήν επιστήμη της πρόληψης και αυτή την στιγμή έχει ουσιαστικά απαξιωθεί με την ισχνή παρουσία της στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την απουσία της από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι καιρός η Πολιτεία να ασχοληθεί με την επιστήμη μας δεδομένου ότι η στοματική κοιλότητα αποτελεί τον καθρέπτη της γενικής υγείας του ατόμου»