16/4/2015

Aπό τις 29 Aπριλίου έως την 1η Μαΐου 2015, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών το EMSOS 2015, 28ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ογκολογίας (European MusculoSkeletal Oncology Society).

Με αφορμή το συνέδριο που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα 1.000 και πλέον σύνεδροι με τους συνοδούς τους από 50 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το οποίο αναμένεται να καλύψει όλες τις πτυχές της μυοσκελετικής ογκολογίας θα παρουσιαστούν περί τις 400 επιστημονικές εργασίες. Ουσιαστικά πρόκειται για την κορυφαία ετήσια διοργάνωση παγκόσμιας συνάντησης διακεκριμένων επιστημόνων και ειδικών στην ογκολογία των οστών και μαλακών μορίων. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΜSOS 2015 στην Αθήνα είναι ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος Διευθυντής της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Πέραν της διεθνώς αναγνωρισμένης επιστημονικής βαρύτητας του Συνεδρίου, το 28ο EMSOS προσφέρει παράλληλα και μία σημαντική αφορμή προβολής και ανάδειξης της Αθήνας ως προορισμού συνεδριακού και ιατρικού τουρισμού. Παράλληλα, η διοργάνωσή του συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 ετών από τη έναρξη λειτουργίας της διεθνούς φήμης Μονάδας Αντιμετώπισης Μυοσκελετικών Ογκων της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Την έναρξη του συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη τελετή έναρξης του συνεδρίου προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο πολυβραβευμένος διεθνώς Έλληνας μαθηματικός, κ. Αθανάσιος Φωκάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το ΕΜSOS 2015 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με άλλες διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες. Το 2016 το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία ενώ πέρυσι είχε γίνει στην Αυστρία.

Περισσότερα για τη φετινή διοργάνωση στο www.emsos2015.gr