Αθήνα, 14 Απριλίου 2015: Η Roche Hellas ανακοινώνει ότι από την 20η Απριλίου 2015, η κα Αν Νις αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η κα Νις εντάσσεται στη Roche Hellas προερχόμενη από την Pfizer, όπου εργάστηκε τα τελευταία 15 χρόνια περίπου σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Διαθέτει εμπειρία 25 χρόνων περίπου στη φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία ξεκίνησε το 1991 σε διάφορες θέσεις στο τομέα των πωλήσεων της GlaxoWelcome στο Βέλγιο μέχρι το 2000. Από το 2000 μέχρι το 2001, εργάστηκε ως διευθύντρια μάρκετινγκ στην Galenco, στους τομείς των δερματολογικών ΜΗΣΥΦΑ και των νοσοκομείων. Το 2001 εντάχθηκε στο δυναμικό της Pfizer, όπου αρχικά υπηρέτησε ως διευθύντρια μάρκετινγκ στο Βέλγιο μέχρι το 2005, ενώ κατόπιν μετακινήθηκε στη Ρωσία όπου εργάστηκε ως διευθύντρια μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Το 2008 ανέλαβε την διεύθυνση της Ευρωπαϊκής ομάδας για τα ιογενή προϊόντα της Pfizer, ενώ το 2009 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση των χωρών Ουκρανία και Λευκορωσία. Το 2012 ανέλαβε περιφερειακή διευθύντρια Αργεντινής, όπου ήταν υπεύθυνη για τις χώρες Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, ενώ το 2014 προήχθη σε αντιπρόεδρο των Global Commercial Solutions της Pfizer με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η Αν Νις έχει γεννηθεί στο Βέλγιο, όπου έκανε τις σπουδές της στο καθολικό πανεπιστήμιο του Leuven, με κατεύθυνση στα Οικονομικά της Υγείας και τις Νοσοκομειακές Επιστήμες και κατόπιν το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει ακόμα 2 μεταπτυχιακά από το πανεπιστήμιο του Στάντφορντ, στα Οικονομικά για μη-οικονομικά στελέχη και σε Ηγεσία & Οικονομικά για μη-οικονομικά στελέχη.

Σχετικά με τη Roche

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτεσυνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.