Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης δεκάδες εργαζομένοι στα μεταλλεία στις Σκουρίες, ζητώντας την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους δασεργατών.

Με σύνθημά τους «Χρυσός – Σκουριές – Ευημερία – Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», περίπου 150 εργαζόμενοι από τις Σκουριές ήρθαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τις 50 απολύσεις συναδέλφων τους υλοτόμων-δασεργατών οι οποίοι έχασαν τις θέσεις τους στις 27 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ορισμένοι ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη και κρέμασαν πανό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο κ. Λαφαζάνης είχε δεσμευθεί ότι οι δασεργάτες θα επέστρεφαν στις δουλειές τους από τη Δευτέρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Από την πλευρά του ο υπουργός είπε ότι «είναι δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, αλλά είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των πολεοδομικών κανόνων».

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι «οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν και ότι η απασχόληση είναι διασφαλισμένη».