Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας για την έναρξη των τεχνικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αύριο, χαιρετίζει, σε δηλώσεις του, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σημειώνοντας ότι ελπίζει σε τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ελλάδα θα πρέπει να αποσαφηνίσει ότι θα εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, ώστε να μπορέσουν να εισρεύσουν τα χρηματοδοτικά μέσα. Κατά την άποψή του, αυτός είναι ο μοναδικός και σωστός δρόμος και ως εκ τούτου είναι καλό από αύριο να συνεχιστεί δυναμικά αυτή η διαδικασία για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση δεν αποσαφηνίστηκε πώς η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα υπάρχοντα χρέη, προσθέτοντας ότι η ίδια έχει αναφέρει ότι θα εξοφλήσει όλα τα χρέη εμπρόθεσμα, χωρίς να είναι γνωστό αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο.