Στο νέο πρόσωπο των τραπεζών, στο οποίο δεν θα έχουν απέναντί τους την κοινωνία εστιάζει ο νέος πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης. Σε επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας ο κ. Καραμούζης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στο σύγχρονο εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής τραπεζική παρουσία με την κοινωνία απέναντι, με τους πολίτες καχύποπτους για τις προθέσεις μας, χωρίς αναγνώριση του οικονομικού ρόλου μας, με τους μετόχους αβέβαιους για το μέλλον και τις προοπτικές μας και με το προσωπικό δυσαρεστημένο και αμέτοχο στις εξελίξεις».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η νέα εποχή και η κοινωνία απαιτούν από τις τράπεζες να διαχειρίζονται με υπευθυνότητα την κοινωνική αποταμίευση χωρίς στεγανά και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Παράλληλα, ζητούμενο είναι η σταθερή χρηματοδότηση της οικονομίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Επίσης, όπως ανέφερε, οι νέες συνθήκες απαιτούν να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, κατανόηση και ευελιξία τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τις αγωνίες των πελατών μας, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους.

Αναφερόμενος στην οικονομική συγκυρία, τόνισε ότι «ζούμε σε δύσκολες εποχές και προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε σύντομα η χώρα μας να εξέλθει επιτυχώς από το σημερινό αδιέξοδο, τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που οδηγούν την οικονομία σε στασιμότητα, που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες και αναταραχή στις αγορές».