Συνάντηση με τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, είχε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ντινόπουλος εξήγησε όσα αναφέρθηκαν σε συνάντηση φίλων, που τον στηρίζουν στην προεκλογική περίοδο.

Σημειώνεται ότι οι αναφορές αποτέλεσαν προϊόν βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε για μία ώρα στο διαδίκτυο.

Όπως δήλωσε ο υποψήφιος της ΝΔ, στη συνάντηση αυτή, κάποιος εκ των συνδαιτυμόνων έκανε λόγο για «άδειασμα» του Φώτη Κουβέλη από τον Αλέξη Τσίπρα και ο ίδιος σχολίασε: «Ο Φ. Κουβέλης πήρε την πληρωμή του («πληρώθηκε καλά») από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αφού τον έβαλαν να σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, μετά τον πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων».

Ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και ότι με τη φράση «πληρώθηκε καλά» εννοούσε το γεγονός ότι τον εξαπάτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που του υποσχόταν συνεργασία και τελικά, μετά την ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, τον άδειασε.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Ντινόπουλου που προκάλεσε αντιδράσεις έγινε σε προεκλογική του συγκέντρωση. Σε σχόλιο παριστάμενου ότι δεν ήταν μόνο ο Τσίπρας που με την στάση του στην διαδικασία εκλογής Προέδρου προκάλεσε τις εκλογές, αλλά και ο Κουβέλης, ο Ντινόπουλος είπε: «Αυτόν άσ’ τον, αυτός πληρώθηκε καλά».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, που με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ οφείλουν να αποδοκιμάσουν δημοσίως τον υβριστή-υποψήφιο βουλευτή και πρώην υπουργό Αρ. Ντινόπουλο για όσα χυδαία και εμετικά είπε σε προεκλογική συγκέντρωση κατά του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη. Αν αδιαφορήσουν, θα είναι συνένοχοι στην πολιτική ανηθικότητα και στη βρωμιά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε εξηγήσεις και και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη: «Γιατί σιωπά η λαλίστατη εκπρόσωπος της ΝΔ; Δεν άκουσε τις χυδαιότητες Ντινόπουλου ή τον καλύπτει;»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει ότι «τα όσα απαράδεκτα αναφέρει σε προεκλογική του συγκέντρωση ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Ντινόπουλος, όπου μεταξύ άλλων μιλά ακόμα και για χρηματισμό του κ. Κουβέλη, δείχνουν το πολιτικό επίπεδο των στελεχών της ΝΔ και το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι εκλεκτοί του κ. Σαμαρά λίγες μέρες πριν ο ελληνικός λαός τους δείξει την οριστική πόρτα εξόδου».