Ένας άντρας στις ΗΠΑ παρουσίασε επώδυνη στύση που διήρκησε αρκετές ημέρες, έπειτα από τη λήψη ενός αντικαταθλιπτικού φαρμάκου.

Ο άντρας χρειάστηκε 10ήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο για το πρόβλημα αυτό, αλλά όπως κατήγγειλε το πέος του υπέστη μόνιμη βλάβη, καθώς οι αρτηρίες και οι μυς γέμισαν με ινώδη ιστό και πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης και ούρησης.

Ο ασθενής ονομάζεται Έντουαρντ Στόλινγκ και είναι βετεράνος. Η περίπτωσή του ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον των γιατρών που τον περιέθαλψαν στο Ιατρικό Κέντρο των Βετεράνων της Ατλάντα.

Ο κ. Στόλινγκ απευθύνθηκε στους γιατρούς του κέντρου επειδή πάσχει από σύνδρομο μετατραυματικού στρες.

Στο πλαίσιο της αγωγής γι’ αυτό, του χορήγησαν τον περασμένο Οκτώβριο το αντικαταθλιπτικό φάρμακο τραζοδόνη, για να τον βοηθήσουν να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Στόλινγκ στον τηλεοπτικό σταθμό CBS, το φάρμακο αρχικά τον βοήθησε, αλλά τον περασμένο μήνα ξύπνησε ένα πρωί με επώδυνη στύση, η οποία δεν περνούσε.

Απελπισμένος πήγε πάλι στο νοσοκομείο, όπου τελικά νοσηλεύθηκε για δέκα ημέρες.

Εκεί έμαθε ότι στις πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου συμπεριλαμβάνεται ο πριαπισμός, δηλαδή η παρατεταμένη, επώδυνη στύση που δεν υποχωρεί με την πάροδο 3-4 ωρών.

Η στύση αυτή είναι επείγον περιστατικό, διότι η παράτασή της πάνω από 6-8 ώρες μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο πέος και μόνιμη σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, εξαιτίας ίνωσης στα σηραγγώδη σώματα του πέους (τους «σωλήνες», δηλαδή, που γεμίζουν με αίμα για να επιτευχθεί η στύση).

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Στόλινγκ, οι γιατροί όχι μόνο δεν τον είχαν ενημερώσει για το ενδεχόμενο αυτό ώστε να μην χάσει χρόνο περιμένοντας να περάσει η στύση, αλλά όταν έφτασε στο νοσοκομείο τον έκαναν θέαμα, γελούσαν εις βάρος του και τον αντιμετώπισαν με τον χείριστο δυνατό τρόπο.