Ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης κατάφερε να εξευτελίσει την απεργία πείνας, έναν από τους πιο απελπισμένους τρόπους πολιτικής διαμαρτυρίας ή διεκδίκησης. Για πολλούς, ήταν ένα γελοίο θέαμα. Στα μάτια μου, όμως, η περίπτωσή του δεν είναι για χαβαλέ. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας κυνικός που πολιτεύεται τυχοδιωκτικά.

Ηρακλειώτης γιατρός, κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και εξελέγη στη Βουλή το 2011 ως επιλαχών. Η πολιτική ρητορική του ήταν ένα άθροισμα ελληνικής κουτοπονηριάς και μιντιακής αυθάδειας. Οταν βρέθηκε στο Κοινοβούλιο, ήξερε για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (και του αρχηγού του, Γιώργου Παπανδρέου) να προσφύγει στην καλοσύνη των ξένων. Οταν αποκαλύφθηκε αντιμνημονιακός, όμως, είχε δέσει τον γάιδαρό του. Ετσι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ με ένα ρητό που δεν ξέρει τι σημαίνει, γι’ αυτό και το είπε λάθος («ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται»), μια φράση που τον κατέταξε για πάντα στη χορεία εκείνων που δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον αυτοσεβασμό τους. Αμα όμως είσαι γιατρός Ηρακλείου, έχεις κάνει «κοινωνική» ιατρική και έτσι καταφέρνεις να παίρνεις ψηφαλάκια υποχρεωμένων σε σένα, ποιος τον υπολογίζει τον αυτοσεβασμό;

Η συνέχεια ήταν ενδεικτική του αυτοσεβασμού που έχουν τα κόμματα (ακόμα και τα λεγόμενα κόμματα αρχών) για την πάρτη τους. Ο κ. Μιχελογιαννάκης εξελέγη βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ (σε μια περίοδο που η ΔΗΜΑΡ προέβαλε ως δύναμη εγγύησης για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ), αλλά πολύ σύντομα την έκανε γιατί δεν του φαινόταν αρκετά αντιμνημονιακή. Ο άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι τα Μνημόνια αυξάνουν την ομοφυλοφιλία (!), ωστόσο, δεν χάθηκε. Εγινε δεκτός στον ΣΥΡΙΖΑ, την προσχώρησή του μάλιστα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Που καθώς φαίνεται, όταν αθροίζει κουκιά, δεν προλαβαίνει να ζυγίσει ιδεολογίες και στάσεις ζωής.