«Ο προπονητής θα συζητήσει με τον τεχνικό διευθυντή για το τι είδους παίκτες χρειάζεται. Μπορεί βέβαια να προτείνει και ο ίδιος κάποια ονόματα, τα οποία θα εξετάσει το τμήμα σκάουτινγκ». Ετσι περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 2 Σεπτεμβρίου, τον μηχανισμό με τον οποίο θα γίνονται οι μεταγραφές του Δικεφάλου, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι την τελική απόφαση θα λαμβάνουν ύστερα από συζήτηση οι τρεις τους, πρόεδρος, προπονητής και τεχνικός διευθυντής.

Περίπου είκοσι ημέρες μετά, στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. «Υπάρχουν λεφτά για μεταγραφές» είχε πει και συμπλήρωσε: «Η επιτυχία του ΠΑΟΚ βασίζεται στη σκληρή δουλειά προπονητή και παικτών και εμείς θα τους στηρίξουμε. Αν πρέπει τον Γενάρη να γίνουν μεταγραφές, θα γίνουν». Το ότι ο Δικέφαλος χρειάζεται μεταγραφές προκειμένου να μπορέσει να αντέξει μέχρι τη λήξη της περιόδου την πίεση του πρωταθλητισμού και να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, είναι ηλίου φαεινότερον. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, δηλαδή στο πρώτο ντέρμπι της περιόδου, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, τα οποία αφορούν κυρίως το κέντρο της άμυνάς του, τα αριστερά και την έλλειψη επιτελικού μέσου που θα μπορεί να βγάζει επιθέσεις από τον άξονα.

Το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ έχει ήδη λίστες με παίκτες που ενδέχεται να ενδιαφέρουν, ανάλογα με το ύψος του ποσού που θα αποφασίσει να επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης. Εδώ και έναν χρόνο η ομάδα του Δικεφάλου δεν δουλεύει με τις προτάσεις που στέλνουν κατά δεκάδες οι μάνατζερ στα γραφεία της Τούμπας. Ο Τσιστιακόφ είχε επιβάλει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας με λίστες που έχει το τμήμα σκάουτινγκ, ο οποίος διατηρείται μέχρι σήμερα. Οι λίστες συνεχώς επικαιροποιούνται ώστε να υπάρχουν έτοιμες λύσεις για κάθε θέση και για κάθε τιμή.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης για την ώρα είναι διστακτικός, αφού πριν καταφύγει στη λύση των μεταγραφών προτιμά τις εσωτερικές μεταγραφές. «Ο Τζανδάρης είναι μεταγραφή. Ο Κατσικάς είναι μεταγραφή» είχε δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Τώρα βέβαια έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ότι είναι απογοητευμένος από τις ρεζέρβες του.

Η ΤΟΥΜΠΑ. Το γήπεδο της Τούμπας συμπεριέλαβε η Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Open House Greece στη λίστα των χώρων αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, στους οποίους αξίζει να ξεναγηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο το κοινό. Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που έγιναν στα αποδυτήρια αναβάθμισαν το γήπεδο του ΠΑΟΚ και έτσι συμπεριελήφθη στη λίστα της Εταιρείας.