Σε χαμηλότερη θέση από ό,τι περίμενε επελέγη ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο ντραφτ του ΝΒΑ. Ο 21χρονος άσος, μεγαλύτερος αδελφός του Γιάννη των Μπακς, επελέγη τελικά από τους Νιου Γιορκ Νικς στο νούμερο 51.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Μιχάλης Καμπερίδης δεν επελέγησαν από κάποια ομάδα. Ο Αντριου Ουίγκινς, γιος του άλλοτε άσου του Πανιώνιου και του Σπόρτινγκ, Μίτσελ Ουίγκινς επελέγη στο Νο 1 από τους Καβαλίερς, ενώ οι Μπακς επέλεξαν στο Νο2 τον Τζαμπάρι Πάρκερ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε την καριέρα του στον Φιλαθλητικό, στον οποίο αγωνιζόταν και ο αδελφός του, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου αγωνίστηκε στους Ντέλαγουερ 87ers στο NBDL.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νεαρός φόργουορντ τόνισε: «Είναι ένα φοβερό συναίσθημα. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν πως θα μπορούσα να γίνω ντραφτ και τους Νικς που με επέλεξαν. Ευχαριστώ και την οικογένειά μου, που ήταν δίπλα μου, ανάμεσά τους και τον αδερφό μου Γιάννη, με τον οποίο ήμασταν πέρσι μαζί, εδώ.

»Γνωρίζω πως θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να γίνω μέλος της ομάδας, αλλά είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί και ό,τι μου ζητηθεί. Από το να κουνάω την πετσέτα στον πάγκο, μέχρι να πάρω το τελευταίο σουτ».

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχουν αλλάξει σελίδα εφέτος, υπό τις οδηγίες – σε ρόλο προέδρου πια – του θρύλου της ομάδας και της προπονητικής Φιλ Τζάκσον.