Θρίαμβος του Διομήδη Αργους, που επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος χάντμπολ. Οι “Λύκοι” δάγκωσαν την ΑΕΚ στη Νέα Ιωνία (27-25) στον τρίτο και τελευταίο τελικό και με 2-1 νίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Ο 3ος και καθοριστικός τελικός έγινε μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω της τιμωρίας της “Ενωσης” από τα επεισόδια των οπαδών της στην Κυψέλη, παραμονές του τρίτου τελικού.

Τότε στις 30 Μαϊου ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων και συμπλοκής των φίλων της ΑΕΚ με την αστυνομία. Για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα οι οπαδοί διαμορφώνουν ουσιαστικά μια κατάσταση, σαφώς εις βάρος της ομάδας του (αυτή τη φορά την πλήρωσε η ΑΕΚ) και ένας ακόμα τελικός (αυτή τη φορά στο χάντμπολ) τελείωσε μπροστά σε άδεια καθίσματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Αργίτες αν και μετά τον πρώτο τελικό “μετρούσαν” επτά συνεχόμενες ήττες από την ΑΕΚ (!) την κατάλληλη στιγμή αφυπνίστηκαν ισοφάρισαν άνετα τη σειρά στο Αργος και το Σάββατο πήραν τον τίτλο με μπρέικ, ακριβώς όπως είχε κάνει και η “Ενωση” πριν από ένα χρόνο στο Αργος.

Με κορυφαίο στην επίθεση τον Μάλλιο και εξαιρετικό κάτω από τα δοκάρια τον Νούγκοβιτς και στο τέλος τον Λοΐζο που απέκρουσε πέναλτι σε καθοριστικό σημείο, το συγκρότημα του Δημήτρη Δημητρούλια έφτασε δίκαια στον θρίαμβο, σταματώντας το εντυπωσιακό σερί τίτλων και νικών της ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα απο τη διαιτησία σε ένα παιχνίδι που είχε σκληρά μαρκαρίσματα και εις ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παρέλαβαν τα μετάλλια τους και δεν παρέστησαν στην απονομή.. Το ημίχρονο τελείωσε 12-12 με τον Μπακαούκα να χάνει πέναλτι για την ΑΕΚ στην εκπνοή ενώ στο δεύτερο μέρος η “Ενωση” βρήκε μπροστά της το “τείχος” που ακούει στο όνομα Νούγκοβιτς (με ποσοστό αποκρούσεων 50% !).

Ετσι οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 4-0 προηγήθηκαν 18-15 (ενώ έχασαν με 15-14) και δεν ξαναέχασαν το προβάδισμα με πολυτιμότερο παίκτη τους σε όλους τους τελικούς – και μάλλον mvp των τελικών – τον Μάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 4-5, 9-8, 12-12, 15-18, 19-22, 25-27.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 5, Μπακαούκας 1, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης 3, Σανίκης, Αλβανός 2, Καρυπίδης 4, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 1, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 12, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 2, Σαμαράς 4, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης 6, Χατζηκωνσταντίνου, Κολυτούμπας.

Διαιτητές: Μπέτμαν- Χασκής, Κόκκινη: 60′ Ράκσεβιτς (κινήθηκε απειλητικά και βιαιοπράγησε κατά του διαιτητή Μπέτμαν), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 1/4-7/8.