Με επιστολή της προς τoν πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, η βουλευτής Δωδεκανήσου των κόμματος, Μίκα Ιατρίδη, γνωστοποίησε το απόγευμα της Τρίτης την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την ανεξαρτητοποίησή της.

Η Μίκα Ιατρίδη απέστειλε σχετική επιστολή ανεξαρτητοποίησης και στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που μετέδωσε τη σχετική είδηση,την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ για το θέμα όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.

Με την αποχώρηση της Μίκας Ιατρίδη, που ακολουθεί μέσα σε λίγες ημέρες εκείνη του Βασίλη Καπερνάρου, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αριθμούν πλέον μόλις 13 βουλευτές.

Η επιστολή της Μίκας Ιατρίδη προς τον Πάνο Καμμένο έχει ως εξής:

«Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

» Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

» Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

» Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

» Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο.

» Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

» Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια».

Οι ΑΝΕΛ έκαναν το ακόλουθο σχόλιο για την Μίκα Ιατρίδη: «Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους».